Kirjastokaista Kirjastojen nettitv & -radio

Monikielinen kirjasto – kirjastopalveluita vieraskieliselle väestölle

Monikielinen kirjasto on sinun kirjastosi, asuitpa missä päin Suomea tahansa. Pasilan kirjastossa Helsingissä sijaitsevassa Monikielisen kirjaston kokoelmassa on aineistoa yli 80 kielellä niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin. Lisäksi tarjolla on musiikkia, elokuvia, aikakauslehtiä, äänikirjoja ja e-kirjoja. Voit siis mennä omaan lähikirjastoosi ja pyytää henkilökuntaa tilaamaan sinulle tarvitsemasi aineistot.

Monikielinen kirjasto tarjoaa mahdollisuuden lukea kirjallisuutta omalla äidinkielellä. Kirjasto haluaa olla osaltaan tukemassa Suomessa asuvien vieraskielisten ihmisten kotikielen säilymistä. Monikielisen kirjaston tehtävänä on Suomessa asuvan vieraskielisen väestön kirjastopalvelujen tukeminen, yhteyksien solmiminen koti- ja ulkomaisiin yhteistyötahoihin, tiedotus ja neuvonta sekä aineiston hankinta yhteiskäyttöön sellaisilla kielillä, jotka meillä ovat harvinaisia ja joiden käyttäjiä Suomessa on vähän.

Helsingin kaupunginkirjasto – yleisten kirjastojen keskuskirjasto sai vuonna 1995 Opetusministeriöltä tehtäväkseen toimia Ulkomaalaiskirjastona nyk. Monikielisenä kirjastona Suomessa. Tätä tehtävää varten kaupunginkirjasto saa erityisen valtionavustuksen.

Monikielisen kirjaston sivut Kirjastot.fi:ssä
Monikielisen kirjaston sivut HelMet.fi:ssä

Opas: Deek Gurhan
Kuvaus: Panu Somerma ja Mikko Helander