Monikielinen kirjasto – kirjastopalveluita vieraskieliselle väestölle

CC-painikkeen ollessa näkyvissä, voit valita itse tekstityksen.

Monikielinen kirjasto on sinun kirjastosi, asuitpa missä päin Suomea tahansa. Pasilan kirjastossa Helsingissä sijaitsevassa Monikielisen kirjaston kokoelmassa on aineistoa yli 80 kielellä niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin. Lisäksi tarjolla on musiikkia, elokuvia, aikakauslehtiä, äänikirjoja ja e-kirjoja. Voit siis mennä omaan lähikirjastoosi ja pyytää henkilökuntaa tilaamaan sinulle tarvitsemasi aineistot.

Monikielinen kirjasto tarjoaa mahdollisuuden lukea kirjallisuutta omalla äidinkielellä. Kirjasto haluaa olla osaltaan tukemassa Suomessa asuvien vieraskielisten ihmisten kotikielen säilymistä. Monikielisen kirjaston tehtävänä on Suomessa asuvan vieraskielisen väestön kirjastopalvelujen tukeminen, yhteyksien solmiminen koti- ja ulkomaisiin yhteistyötahoihin, tiedotus ja neuvonta sekä aineiston hankinta yhteiskäyttöön sellaisilla kielillä, jotka meillä ovat harvinaisia ja joiden käyttäjiä Suomessa on vähän.

Helsingin kaupunginkirjasto – yleisten kirjastojen keskuskirjasto sai vuonna 1995 Opetusministeriöltä tehtäväkseen toimia Ulkomaalaiskirjastona nyk. Monikielisenä kirjastona Suomessa. Monikielinen kirjasto saa avustusta Opetus ja kulttuuriministeriöltä.

Lisätiedot:
Monikielisen kirjaston sivut Kirjastot.fi:ssä
Monikielisen kirjaston sivut HelMet.fi:ssä
Monikielinen kirjasto Facebookissa
Lisää videoita Monikielisestä kirjastosta

Opas: Deek Gurhan
Kuvaus: Panu Somerma ja Mikko Helander
Editointi: Mikko Helander
Tuottaja: Riitta Taarasti
Musiikki: ”Starday” by Podington Bear (http://podingtonbear.com/)
Tuotanto: Kirjastokaista – Kirjastot.fi, 2015

Jakaminen ja upotuskoodi

Videon oikean yläkulman -kuvakkeesta löydät painikkeet videon jakamiseen sekä embed-koodin . Kun kopiot ja liität koodin sivuillesi, saat videon näkymään siellä.
Lisätietoja
CC BY-NC-S

Ohjelma kartalla

Tagit

Kommentoi