Författare på hundpromenad – Sirpa Kähkönen

När CC-knappen syns kan du själv välja textning.

Sirpa Kähkönen berättar i serien Författare på hundpromenad vilken betydelse hennes hund har för hennes arbete som författare och i familjens vardag. I programmet följer vi med Kähkönen och hennes blandrasiga hund Nelli på promenad. De promenerar på åkrarna i Vik tillsammans med Marko Gustafsson.

Varje hundägare vet hur stor inverkan hunden har på familjens dagsrytm och hur mycket hunden styr våra känslor. Hundarnas outtröttliga iver att utforska sin omgivning är gullig, liksom den glädje med vilken de välkomnar sina hemvändande ägare.

Serien Författare på hundpromenad kom till av respekt och kärlek till våra hundvänner. Vi ville ta reda på hur hundarna inverkar på författararbetet och om författarna upplever sina hundar som en källa till kreativitet. I serien träffar vi författare på länk med sina hundar och vi får höra om hur hundarna inverkar på författarnas arbete och dagsrytm. Är promaderna ett störande avbrott i skrivandet eller ett sätt att bearbeta idéer?

Koirailijat - Sirpa Kähkönen, inforuutu

Mer information:
Sirpa Kähkönen i Boksampo.fi
Boktips i Boksampo.fi: Hundliv
Videon på Bibliotekskanalens Facebook

Författare: Sirpa Kähkönen
Redaktör: Marko Gustafsson
Film: Panu Somerma och Mikko Helander
Klipp: Panu Somerma
Grafik: Panu Somerma
Musik: Tuomas Kytöniemi
Översättning: Anna-Maria Malm
Producent: Riitta Taarasti
Produktion: Bibliotekskanalen – Biblioteken.fi, 2017

Delning och inbäddningskod

Om du klickar på -symbolen som finns uppe till höger i programmet hittar du knappar för att dela programmet samt en inbäddningskod . Om du kopierar och klistrar in koden på din egen sida, syns programmet där.
Mer information
CC BY-NC-S

Programmet på kartan

Taggar

Kommentera