Biblioteksanställda författare – Monica Borg-Sunabacka

När CC-knappen syns kan du själv välja textning.

Monica Borg-Sunabacka arbetade före sin pensionering i mer än 30 år på stadsbiblioteket i Jakobstad, senast som chef för barn- och ungdomsavdelningen. Hon har skrivit böckerna Hanna 1918 och Agneta 1944. Böckerna är riktade till yngre läsare och handlar om flickorna Hannas och Agnetas liv under två av Finlands krig.

Konceptet för serien Biblioteksanställda författare är enkelt. Vi bad biblioteksproffs som vi vet att också är författare att delta i serien. Vi fick även tips på namn genom våra kanaler på sociala medier, när vi bad våra följare om tips. Författarna fick i uppdrag att filma en kort video där de berättar om sitt författarskap och sin produktion med hjälp av en lista frågor vi skickat åt dem. Författarna skickade sedan in videorna de filmat till Bibliotekskanalen, där vi gjorde en enhetlig grafik för serien och publicerade den på olika plattformar.

2023 producerade vi en serie med författare som arbetar på bibliotek och skriver på finska, och 2024 fortsätter serien med biblioteksproffs som skriver på svenska.

Biblioteksförfattaren Monica Borg-Sunabacka, varsågod!

Mer information:
Serien Biblioteksanställda författare
Kirjaston kirjailijat -sarja
Monica Borg-Sunabacka i Boksampo

Du hittar den här videon också på Bibliotekskanalens andra kanaler:
YouTube-video
Facebook-video (länk till Kirjaston kirjailijat spellista)
Instagram-video

Video: Monica Borg-Sunabacka
Redigering: Joonas Nevalainen
Grafik: Mikko Helander
Producent: Riitta Taarasti
Medverkar i samarbetet: Anna-Maria Malm, Biblioteken.fi
Produktion av serien: författarna och Bibliotekskanalen (Kirjastokaista), 2024

Delning och inbäddningskod

Om du klickar på -symbolen som finns uppe till höger i programmet hittar du knappar för att dela programmet samt en inbäddningskod . Om du kopierar och klistrar in koden på din egen sida, syns programmet där.
Mer information
CC BY-NC-S

Taggar

Kommentera