Biblioteksanställda författare – Julia Wickholm

När CC-knappen syns kan du själv välja textning.

Julia Wickholm arbetar som bibliotekspedagog i Esbo stadsbibliotek. Hon har skrivit två ungdomsromaner: Olivia för alltid (2019) och Kom hit (2022). Romanerna behandlar teman som attraktion, kärlek och vänskap.

Konceptet för serien Biblioteksanställda författare är enkelt. Vi bad biblioteksproffs som vi vet att också är författare att delta i serien. Vi fick även tips på namn genom våra kanaler på sociala medier, när vi bad våra följare om tips. Författarna fick i uppdrag att filma en kort video där de berättar om sitt författarskap och sin produktion med hjälp av en lista frågor vi skickat åt dem. Författarna skickade sedan in videorna de filmat till Bibliotekskanalen, där vi gjorde en enhetlig grafik för serien och publicerade den på olika plattformar… 2023 producerade vi en serie med författare som arbetar på bibliotek och skriver på finska, och 2024 fortsätter serien med biblioteksproffs som skriver på svenska.

Biblioteksförfattaren Julia Wickholm, varsågod!

Mer information:
Serien Biblioteksanställda författare
Kirjaston kirjailijat -sarja
Julia Wickholm i Boksampo

Du hittar den här videon också på Bibliotekskanalens andra kanaler:
YouTube-video
Facebook-video (länk till Kirjaston kirjailijat spellista)
Instagram-video

Video: Julia Wickholm
Redigering: Joonas Nevalainen
Grafik: Mikko Helander
Producent: Riitta Taarasti
Medverkar i samarbetet: Anna-Maria Malm, Biblioteken.fi
Produktion av serien: författarna och Bibliotekskanalen (Kirjastokaista), 2024

Delning och inbäddningskod

Om du klickar på -symbolen som finns uppe till höger i programmet hittar du knappar för att dela programmet samt en inbäddningskod . Om du kopierar och klistrar in koden på din egen sida, syns programmet där.
Mer information
CC BY-NC-S

Taggar

Kommentera