Fakta på agendan: Deckarveckan

När CC-knappen syns kan du själv välja textning.

Fakta på agendan är en serie vars teman baserar sig på temaveckorna i projektet Bok-Finland 2017. Seriens programledare Jani Nieminen träffar under året olika fackboksförfattare med vilka han lättsamt och humoristiskt  diskuterar facklitteratur. Videorna är finskspråkiga, men har svenska undertexter.

Deckarveckan är projektets sjätte temavecka och i detta avsnitt av Fakta på agendan träffar vi Paula Arvas, som tillsammans med Voitto Ruohonen har skrivit boken ”Alussa oli murha” (Gaudeamus, 2016). I boken beskrivs utvecklingen av kriminallitteratur från de första detektivromanerna och pusseldeckarna till moderna eko-, tekno, och scifi-thrillers. Paula Arvas har disputerat inom ämnet inhemsk litteratur vid Helsingfors universitet om 1940-talets finska detektivromaner.

Paula Arvas & Voitto Ruohonen: Alussa oli murha (Gaumeamus, 2016)

Bibliotekskanalen producerar serien Fakta på agendan i samarbete med Boksampo, projektet Bok-Finland 2017 och Finlands facklitterära författare rf.

Bok-Finland  2017 är en del av Finlands 100 – årsjubileum.  Bok-Finland ordnar evenemang och temaveckor under hela året. Projektet fokuserar speciellt på inhemska fackböcker.

Mer information:

Lästips i Boksampo:

Länkar om brott och straff i Länkbiblioteket
Boken Alussa oli murha på Gaudeamus sidor (på finska)
Bok-Finland 2017
Finlands facklitterära författare r.f. 

Författargäst: Paula Arvas
Redaktör: Jani Nieminen
Film: Panu Somerma och Mikko Helander
Klipp: Panu Somerma
Grafik: Panu Somerma
Musik: Tuomas Kytöniemi
Producent: Riitta Taarasti
Översättning: Anna-Maria Malm
Produktion: Bibliotekskanalen – Biblioteken.fi, 2017

Delning och inbäddningskod

Om du klickar på -symbolen som finns uppe till höger i programmet hittar du knappar för att dela programmet samt en inbäddningskod . Om du kopierar och klistrar in koden på din egen sida, syns programmet där.
Mer information
CC BY-NC-S

Programmet på kartan

Taggar

Kommentera