Minna von Zansen: Celia och Bibliotek för alla

Minna von Zansen, som är direktör för kundrelationer på Celia, berättar om Celia och samarbetsprojektet Bibliotek för alla.

Celia är ett statligt specialbibliotek som erbjuder skön- och facklitteratur samt läroböcker åt alla som har svårt att läsa en vanlig, tryckt bok. Böcker finns som talböcker, elektroniska böcker och i punktskrift.

Samarbetsprojektet Bibliotek för alla gör det möjligt för bibliotek runtom i landet att erbjuda Celias talböcker till sina användare. Tillsammans med biblioteken utvecklas i projektet nya servicemodeller för att allt fler personer med läsnedsättning ska hitta de talböcker som Celia erbjuder. Projektet genomförs åren 2013–2015, men samarbetet med de allmänna biblioteken kommer att fortsätta.

Intervjun gjordes 18.5.2015 i samband med Utbildningsdagen ”Bibliotek för alla – om Celias talböcker som en del av bibliotekens utbud”.

Läs mer:
Celia
Bibliotek för alla

Intervjuare: Anna-Maria Malm
Film och klipp: Tuomas Lipponen
Ljudbearbetning: Mikko Helander
Produktion: Bibliotekskanalen – Biblioteken.fi, 2015

Delning och inbäddningskod

Om du klickar på -symbolen som finns uppe till höger i programmet hittar du knappar för att dela programmet samt en inbäddningskod . Om du kopierar och klistrar in koden på din egen sida, syns programmet där.
Mer information
CC BY-NC-S

Programmet på kartan

Taggar

Kommentera