Ett rum fyllt med magi, berättelser och drömmar – Agneta Möller-Salmela berättar om sina metoder

När CC-knappen syns kan du själv välja textning.

Agneta (Netta) Möller-Salmela är specialbiblioteksfunktionär, berättare, läsinspiratör och dessutom läsambassadör i projektet Läslust. Hon har utvecklat nya metoder för läsinspiration och har länge arbetet med att skapa det optimala samarbetet mellan biblioteket, skolorna och hemmen. Varje år träffar hon tusentals barn och unga i olika åldrar.

På videon får du följa med in i Agneta Möller-Salmelas fantasifullt inredda upplevelserum på biblioteket i Hangö och höra henne berätta om sina metoder. Upplevelserummet inreds varje år enligt ett nytt tema. Just nu är temat nattens drömmar, dagdrömmar och livsdrömmar.

Agneta Möller-Salmela både berättar muntliga berättelser och läser högt ur böcker. Hennes program innehåller alltid något för så väl öronen som för ögonen, hjärtat och hela kroppen. På videon får du se och höra hur hon i sina program använder sig av bl.a. ficklampa, tystnadsstenar, klapprytmer och massage.

Läs mer:
Hangö stadsbibliotek

Videon på Bibliotekskanalen’s YouTube:
YouTube-video

Intervjuare: Riitta Taarasti
Film: Panu Somerma och Mikko Helander
Klipp: Panu Somerma
Musik: ”Not As It Seems” Kevin MacLeod (incompetech.com)
Licensed under Creative Commons: By Attribution 3.0
http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/
Produktion: Bibliotekskanalen – Biblioteken.fi, 2014

Delning och inbäddningskod

Om du klickar på -symbolen som finns uppe till höger i programmet hittar du knappar för att dela programmet samt en inbäddningskod . Om du kopierar och klistrar in koden på din egen sida, syns programmet där.
Mer information
CC BY-NC-S

Programmet på kartan

Taggar

Kommentera