Läslov på Bibliotekskanalen!

Lagom till skolornas höstlov som i år har utlysts till läslov publicerar vi på Bibliotekskanalen nya ungdomsboktrailers gjorda av redaktionen för Sidospår. Sammanlagt publiceras sju nya svenskspråkiga ungdomsboktrailers. Redan från tidigare har vi på Bibliotekskanalen 16 ungdomsboktrailers, tre som är gjorda av redaktionen för Sidospår och 13 stycken, som Nykarleby stadsbibliotek gjort. Boktrailern är ett sätt att berätta om en bok och locka andra att läsa den. I boktrailern får du veta någonting spännande om händelserna, platserna och huvudpersonerna i boken.

På Bibliotekskanalen hittar du också boktips för barn berättade av barn och serien Favoritboken där några läsare berättar om böcker som gjort speciellt stort intryck på dem.

Du får också veta hur läshunden Sylvi firar läslovet

Boktrailarna och de andra boktipsvideorna är korta, lätta att dela och får fritt bäddas in på hemsidor, webbibliotek och bloggar. I vår materialbank hittar du också en gränssnittskomponent för Sidopårs boktrailers som du kan bädda in på dina egna webbsidor. Med hjälp av komponenten uppdateras webbsidan automatiskt med den nyaste delen av serien.

Titta också på våra lite längre videor Böcker på svenska och Svenskspråkig skönlitteratur för unga i vilka Cecilia Eriksson som är pedagogisk informatiker vid Helsingfors stadsbibliotek presenterar böcker för barn och unga och på videon Finlandssvensk litteratur där specialbibliotekarierna Christina Haapala och Anna Söderström från Helsingfors stadsbibliotek berättar om finlandssvenska vuxenböcker som utkommit år 2018.

Mer information
Höstlovet är läslov / lukuloma.fi

Boksampos/Sidospårs boktipshyllor inför läslovet:
Boktips för unga inför läslovet
Läslov – lästips för vuxna
Resa med tecknade serier
Resa med böcker

Länkbiblioteket: Samlingen barnlitteratur

– Anna-Maria Malm, 16.10.2019 –

Taggar

Kommentera