Bokkarusellen snurrar på

Bokkarusellen 2022 bjöd på ett gediget program. Under tre dagars tid, 18-20 januari höll bibliotekspersonal från olika delar av Svenskfinland sammanlagt 15 inspirerande bokprat om böcker som utkommit år 2021. Under den första dagen låg fokus på barnböcker, den andra dagen på både barn- och ungdomsböcker och den tredje dagen på böcker för vuxna.  

Hann du inte delta? Ingen fara, du hinner ännu hoppa på bokkarusellen! Här på Bibliotekskanalen hittar du nu alla presentationer försedda med undertexter.  

Här finns bokprat om böcker för alla åldrar: allt från pekböcker för de allra minsta till vuxenböcker om flera olika teman, så som Åland, natur och vetenskap, resor och identitet, föräldrar och barn och mörka krafter som krälar under ytan!  
I Bokkarusellen ingår också presentationer av ett stort antal barn- och ungdomsböcker inom många olika genrer, så som deckare och spänning, börja läsa böcker, serier och grafiska romaner och fantasy och sci-fi-böcker.  
Böckerna presenteras av entusiastiska och medryckande bokpratare. Också som vuxen blir man inspirerad att själv läsa många av böckerna för barn och ungdomar, t.ex. de fina bilderböckerna som Sara Nordlund-Laurent och Julia Wickholm berättar om.   Också många av de aktuella faktaböckerna för barn och ungdomar i Cecilia Erikssons och Tobias Larssons bokprat om teman som sjukdomar, krig och konflikter, konst och kultur och klimat verkar intressanta och lärorika.  Bokkarusellen var ett omtyckt koncept som i fortsättningen förhoppningsvis kommer att arrangeras årligen. Målgrupperna är i första hand personal inom bibliotek, småbarnspedagogik och skola, men bokpraten passar också alla andra som vill få tips om nyutkomna böcker på svenska. 

En lista över alla de böcker som presenterades på Bokkarusellen samt mer information om böckerna och författarna hittar du i Boksampo.

Bokkarusellen 2022 arrangerades av Svenska samarbetsgruppen för utvecklingsuppdrag ÅKE i samarbete med det riksomfattande specialuppdraget Erte (Seinäjoki stadsbibliotek har ett riksomfattande specialuppdrag att stöda barn och ungas läsande och läskunnighet genom biblioteken) samt Bibliotekskanalen.

Läs mer: 
Alla videor från Bokkarusellen 2022 
I Boksampo kan du läsa mer om böckerna 
Lubu-sidor på Biblioteken.fi 

Grafik: Mikko Helander

Anna-Maria Malm, 8.2.2022

Kommentera