Fakta på agendan – Historia

När CC-knappen syns kan du själv välja textning.

Fakta på agendan är en serie vars teman baserar sig på temaveckorna i projektet Bok-Finland 2017. Seriens programledare Jani Nieminen träffar under året olika fackboksförfattare med vilka han lättsamt och humoristiskt  diskuterar facklitteratur. Videorna är finskspråkiga, men har svenska undertexter.

Historien är temat  för projektets andra temavecka 20.–26.2.2017.   Böcker som handlar om historia är populära bland de finländska läsarna. En betydande andel av de böcker som årligen publiceras är historiska böcker eller biografier.

Den andra delen i serien Fakta på agendan behandlar kriget, men infallsvinkeln är inte krigets olika skeden utan sexualiteten under kriget. Avsnittets författargäst är Sari Näre som har skrivit boken ”Sota ja seksi” (Tammi 2016) . Sari Näre är politices doktor och docent i sociologi vid Helsingfors universitet. Hon har verkat som forskare, fackboksförfattare, kritiker, stadsfullmäktigeledamot och chefredaktör för tidskriften Nuorisotutkimus. Boken ”Sota ja seksi” representerar den nya krigshistoriska forskningen som fokuserar på mänskliga erfarenheter.

Sari Näre: Sota ja seksi

Bibliotekskanalen producerar serien Fakta på agendan i samarbete med Boksampo, projektet Bok-Finland 2017 och Finlands facklitterära författare rf.

Bok-Finland  2017 är en del av Finlands 100 – årsjubileum.  Bok-Finland ordnar evenemang och temaveckor under hela året. Projektet fokuserar speciellt på inhemska fackböcker.

Författargäst: Sari Näre
Redaktör: Jani Nieminen
Bild: Panu Somerma och Mikko Helander
Klipp: Mikko Helander
Grafik: Panu Somerma
Musik: Tuomas Kytöniemi
Producent: Riitta Taarasti
Översättning: Anna-Maria Malm
Arkivmaterial: Yle (https://vimeo.com/ylearkisto)
Produktion: Bibliotekskanalen – Biblioteken.fi, 2017

Delning och inbäddningskod

Om du klickar på -symbolen som finns uppe till höger i programmet hittar du knappar för att dela programmet samt en inbäddningskod . Om du kopierar och klistrar in koden på din egen sida, syns programmet där.
Mer information
CC BY-NC-S

Programmet på kartan

Taggar

Kommentera