Elspeth Randelin inspirerar till läsning

Elspeth Randelin kommer ursprungligen från Australien, men är bosatt på Åland, där hon sedan länge jobbat som skolbibliotekarie i Ytternäs skola i Mariehamn. I augusti 2014 började hon dessutom arbeta som ”Ålands läsambassadör” (samordnare för läsfrämjande insatser på Åland).

Elspeth Randelin är känd för sitt mångåriga arbete och engagemang för att öka läslusten bland barn och unga. Läsnätter, läsfrukostar för pappor, läståg och vimmelfester är bara några av de idéer hon förverkligat. På Åland är skillnaden mellan pojkars och flickors läsning speciellt stor. Elspeth Randelin inspirerar pojkar till läsning bl. a. genom att låta pojkarna träffa manliga läsförebilder så som idrottare och polismän.

I intervjun berättar Elspeth Randelin om sitt läsfrämjande arbete och om läsande förebilder. Hon tipsar också om en författare vars böcker ingen borde missa!

Intervjuare: Anna-Maria Malm
Film: Tuomas Lipponen och Panu Somerma
Klipp: Tuomas Lipponen
Produktion: Bibliotekskanalen – Biblioteken.fi, 2014

Delning och inbäddningskod

Om du klickar på -symbolen som finns uppe till höger i programmet hittar du knappar för att dela programmet samt en inbäddningskod . Om du kopierar och klistrar in koden på din egen sida, syns programmet där.
Mer information
CC BY-NC-S

Programmet på kartan

Taggar

Kommentera