Ryskspråkigt material som fjärrlån från Esbo

När CC-knappen syns kan du själv välja textning.

Det ryskspråkiga biblioteket som är verksamt i Sellobiblioteket i Esbo fjärrlånar på prov ut av sitt material till personer som bor på andra håll i Finland än i huvudstadsregionen (Helsingfors, Esbo, Vanda, Grankulla).

Verksamheten är ett försök som finansieras av undervisnings- och kulturministeriet. Syftet är att stödja integrationen av ryskspråkiga invandrare.
Man kan anmäla sig som kund vid det ryskspråkiga biblioteket på sitt närbibliotek på den egna hemorten. I samband med anmälan kontrolleras kundens identitet. Kunden får en egen kod till huvudstadsregionens HelMet-bibliotek och kan därefter beställa det önskade materialet antingen till sitt närbibliotek eller till Postens paketautomat. Materialet skickas förpackat i ett plastfodral till den paketautomat kunden angett. Tjänsten är gratis så väl som för kunden som för närbiblioteket.

Videoprogrammet är ryskspråkigt. Textning på svenska eller finska fås genom att klicka på cc-knappen i nedre delen av videon.

Handledare: Ekaterina Shklyar
Video: Panu Somerma
Musik: ”Happy Alley” Kevin MacLeod (incompetech.com)
Licensed under Creative Commons: By Attribution 3.0 http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/
Produktion: Esbo stadsbibliotek och Bibliotekskanalen – Biblioteken.fi, 2014

Delning och inbäddningskod

Om du klickar på -symbolen som finns uppe till höger i programmet hittar du knappar för att dela programmet samt en inbäddningskod . Om du kopierar och klistrar in koden på din egen sida, syns programmet där.
Mer information
CC BY-NC-S

Programmet på kartan

Taggar

Kommentera