Linda Mannila: Digital Trygghet

När CC-knappen syns kan du själv välja textning.

I takt med att verksamheter digitaliseras förändras också den digitala tryggheten. Vi lever i ett informationssamhälle där information lagras, bearbetas och kommuniceras i större omfattning än tidigare. På arbetsplatsen och i vårt privatliv hanterar vi dagligen stora mängder information och på sociala medier kommunicerar vi med människor från hela världen. Men samtidigt tar vi del av nyheter om nätbedrägerier och ID-kapningar och det är lätt att bli skrämd – kanske väljer man då att undvika den digitala världen, för att inte bli utsatt för brott.

Under en inspirerande timme med Linda Mannila, utbildare, forskare och entreprenör på Digismart, får du handfasta tips och råd för digital trygghet och kunskap om säker informationshantering.

Webbinariet är en del av den nationella Mediekunskapsveckan och riktar sig både till bibliotekspersonal och allmänheten.

Arrangörer: Samarbetsgruppen för bibliotekens utvecklingsuppdrag ÅKE i samarbete med Bibliotekskanalen.

Katso kouluttaja, tutkija ja yrittäjä Linda Mannilan ruotsinkielinen Mediataitoviikon 2023 luento. Zoomilla toteutettu luento sisältää vinkkejä ja neuvoja digitaaliseen turvallisuuteen sekä tietoa turvallisesta tiedonhallinnasta. Videoon on tulossa sekä ruotsin- että suomenkieliset tekstitykset.

Se också:
Linda Mannila på Bibliotekskanalen
Linda Mannila Kirjastokaistalla
Linda Mannilas webbplats

Zoom-inspelning, klipp: Panu Somerma
Bild: Storyblocks
Produktion: Bibliotekskanalen (Kirjastokaista), 2023

Delning och inbäddningskod

Om du klickar på -symbolen som finns uppe till höger i programmet hittar du knappar för att dela programmet samt en inbäddningskod . Om du kopierar och klistrar in koden på din egen sida, syns programmet där.
Mer information
CC BY-NC-S

Taggar

Kommentera