Linda Mannila: Digital Trygghet

CC-painikkeen ollessa näkyvissä, voit valita itse tekstityksen.

Katso kouluttaja, tutkija ja yrittäjä Linda Mannilan ruotsinkielinen Mediataitoviikon 2023 luento. Zoomilla toteutettu luento sisältää vinkkejä ja neuvoja digitaaliseen turvallisuuteen sekä tietoa turvallisesta tiedonhallinnasta. Videossa on sekä ruotsin- että suomenkieliset tekstitykset.

I takt med att verksamheter digitaliseras förändras också den digitala tryggheten. Vi lever i ett informationssamhälle där information lagras, bearbetas och kommuniceras i större omfattning än tidigare. På arbetsplatsen och i vårt privatliv hanterar vi dagligen stora mängder information och på sociala medier kommunicerar vi med människor från hela världen. Men samtidigt tar vi del av nyheter om nätbedrägerier och ID-kapningar och det är lätt att bli skrämd – kanske väljer man då att undvika den digitala världen, för att inte bli utsatt för brott.

Under en inspirerande timme med Linda Mannila, utbildare, forskare och entreprenör på Digismart, får du handfasta tips och råd för digital trygghet och kunskap om säker informationshantering.

Webbinariet är en del av den nationella Mediekunskapsveckan och riktar sig både till bibliotekspersonal och allmänheten.

Arrangörer: Samarbetsgruppen för bibliotekens utvecklingsuppdrag ÅKE i samarbete med Bibliotekskanalen.

Lue lisää:
Linda Mannila Kirjastokaistalla
Linda Mannilan kotisivut

Zoom-tallenteen editointi: Panu Somerma
Tuotanto: Kirjastokaista, 2023

Jakaminen ja upotuskoodi

Videon oikean yläkulman -kuvakkeesta löydät painikkeet videon jakamiseen sekä embed-koodin . Kun kopiot ja liität koodin sivuillesi, saat videon näkymään siellä.
Lisätietoja
CC BY-NC-S

Tagit

Kommentoi