Favoritboken

Vi får ibland önskemål om boktips. Man önskar korta boktips som ändå innehåller mycket. Vi kom fram till att det bästa sättet att förmedla boktips är att låta läsarna själva berätta om sina läsupplevelser och gjorde serien ”Favoritboken / Kirja, joka kolahti”.

Serien består av korta boktipsvideor. I videorna tittar en läsare direkt in i kameran och berättar om en bok som gjort speciellt stort intryck på honom eller henne. Vi hoppas att Favoritbok-videorna ska föra läsupplevelsen nära tittaren och förmedla samma känsla av spontanitet som då en vän tipsar oss om en bok.

Från och med början av året har Bibliotekskanalen varje fredag publicerat ett finskt- eller ett svenskspråkigt videoboktips. Totalt har vi producerat nio stycken svenskspråkiga Favoritboken-videor.

Favoritboken-videorna blir inte föråldrade utan du kan titta på dem när som helst och låta dig inspireras av dem t.ex. inför ett biblioteks- eller bokhandelsbesök. Om du arbetar på bibliotek, är lärare eller annars bara intresserad av boktips kan du använda och dela vilken som helst av Favoritboken-videorna när helst det passar dig.

Det sista svenskspråkiga boktipset publiceras 1.9. Finskspråkiga boktips publiceras på fredagar fram till slutet av september.

Boktipsvideorna hittar du här:
Favoritboken-boktips (svenskspråkiga)
Kirja, joka kolahti -boktips (finskspråkiga)
Videoboktipsen på Facebook (både finsk- och svenskspråkiga tips)
Videoboktipsen på Twitter (både finsk- och svenskspråkiga tips)

– Riitta Taarasti, 28.8.2017 –
Översättning: Anna-Maria Malm

Kommentera