Kirjan taajuudella: Mikä naurattaa – huumori kirjallisuudessa

Kirjasammon ja Kirjastokaistan podcast-sarja Kirjan taajuudella tarttuu kirjallisuuden ilmiöihin keskusteluilla, jotka tarjoavat kuulijalle paljon lukuvinkkejä. Sarjaa toimittaa Tuomas Aitonurmi, joka keskustelee jaksojen teemoista vaihtuvien vierailijoiden kanssa.

Kirjan taajuudella -podcastin ensimmäinen kausi päättyy huumorin parissa. Jaksossa käsitellään kirjallisuutta joka naurattaa, ja podcastin vieraana on erilaisia kirja-alan töitä tehnyt ja hauskoja kirjoja usein lukeva Virpi Kotro. Pohditaan, minkälaiset asiat voivat tehdä kirjasta hauskan, ja avaudutaan siitä, minkälaiset asiat itseä naurattavat lukijana, vaikka tuntuu että jollekin ei saisikaan nauraa.

Keskustelussa nousee esiin huumorin merkitys lukukokemukselle ja se, nouseeko kirjan taso omassa mielessä, jos se on kirjoitettu myös hauskasti. Minkälaisille asioille nauraminen tuntuu epäkorrektilta, ja mikä on kauhun tunteen merkitys huumorin yhteydessä? Puhumme myös siitä, miten huumori kirjassa nousee usein pelkästä kielenkäytöstä. Mukana on lista vinkkejä, joista voi poimia lukemista ja kokea naurun helpottavaa voimaa!

Kirjan taajuudella -podcast

Virpi Kotron kirjavinkit:
– Charles Bukowski: Postitoimisto
– Nick Hornby: Poika
– Marian Keyes: Rachelin loma
– Mhairi McFarlane: Sinusta kaikki alkoi
– Ari Turunen & Marku Partanen: Ulkokultaisen käytöksen kirja eli eurooppalaisten tapojen tarina
– (Bonuksena Kaisa Haatanen: Meikkipussin pohjalla ja Ylipainolisämaksu)

Tuomas Aitonurmen kirjavinkit:
– Jan Forsström: Eurooppalaisia rakastajia
– Anu Kaaja: Leda
– Philip Roth: Portnoyn tauti
– José Saramago: Kertomus näkevistä
– Saara Turunen: Rakkaudenhirviö ja Sivuhenkilö
– (Bonuksena Volter Kilpi: Alastalon salissa)

Kirjan taajuudella -podcastia voi seurata sekä Kirjasampo.fi:n että Kirjastokaista.fi:n kautta. Jaksot ovat kuunneltavissa Soundcloudissa ja iTunesissa, josta niitä on mahdollisuus kuunnella myös podcast-sovellusten avulla. Sarja jää tauolle syksyksi 2018, ja jatkoa on tulossa alkuvuodesta 2019.

Lisätiedot:
Jakson kirjat Kirjasammon hyllyssä
Kirjan taajuudella -sarja Kirjastokaista.fi:ssä

Toimittaja: Tuomas Aitonurmi
Vierailija: Virpi Kotro
Äänet ja editointi: Mikko Helander
Tuotanto: Kirjastokaista ja Kirjasampo – Kirjastot.fi, 2018

Sharing and embed code

Ohjelman oikean yläkulman -kuvakkeesta löydät painikkeet jakamiseen sekä embed-koodin. Kun kopiot ja liität koodin sivuillesi, saat ohjelman näkymään siellä.
Lisätietoja
CC BY-NC-S

Tagit

Kommentoi