FLN: Partnerships in Barents Region

You can have subtitles by pressing the CC button when it is visible.

In this video information service assistant Mikko Hyötyniemi tells us how partnership in the Barents region came to be, how it works and what are the difficulties and advantages to run cultural actions between different areas. The initial purpose was to exchange information and find out how the libraries worked elsewhere.

Kirjastoyhteistyö Pohjoiskalotin alueella laajeni käsittämään myös Barentsin alueen 1980-luvun alussa. Lapin yliopiston hallinnoiman Arktisen keskuksen kirjaston tietopalvelusihteeri Mikko Hyötyniemi tuntee kirjastoalan yhteistyön kiemurat Barentsin alueella. Alun perin yhteistyön tarkoituksena oli tiedonvaihto ja yli maanrajojen ulottuva liennytys, jotta ”tieto ohittaisi kylmän sodan”. Kuule videosta Hyötyniemen kokemuksia ja tarinoita yhteistyön käynnistämisvaiheista sekä millaiseksi se on ajan saatossa muotoutunut.
Video on suomenkielinen ja se on tekstitetty englanniksi. Video on tehty osaksi Finnish Libraries Now! -sivustoa, joka esittelee artikkelein, kuvin ja videoin Suomea kirjastomaana.

Lisätietoa:
Arktisen keskuksen kirjaston kotisivut
Finnish Libraries Now!

Toimittaja: Antti Leinonen
Kuvaus ja editointi: Antti Leinonen
Grafiikat: Harri Oksanen
Videon viimeistely (värimääritykset, tekstitysten ja grafiikoiden lisäys): Tuomas Lipponen
Kääntäjä: Niinni Sandelius
Videosarjan tuottajat: Ninni Sandelius ja Riitta Taarasti
Tuotantovuosi: 2012

Sharing and embed code

You can find the icon for sharing a video and the embed code on the top right corner of each video. You can add the video on your web page by copying and pasting the embed code.
More information
CC BY-NC-S

Video on the map

Tags

Please leave a comment