FLN: Library Welcomes Everyone to Learn

You can have subtitles by pressing the CC button when it is visible.

The project Sanat peliin (Words Play) allows inmates who will soon be released to have an opportunity to learn more about literature and information retrieval.
In the video Irmeli Malka-Kannisto tells about Aura library’s collaboration with Käyrä’s prison.

Käyrän vankila on ostanut Turun ammatti-instituutin aikuiskoulutukselta ohjaavaa koulutusta viiden vuoden ajan. Tämä yhteistyö poiki ELY-keskuksen rahoittaman hankkeen Sanat peliin. Ideasta ja toteutuksesta on vastannut Auran kirjaston virkailija Irmeli Malka-Kannisto. Malka-Kannisto kertoo videossa Auran kirjasto ainutlaatuisesta yhteistyöstä paikkakunnalla sijaitsevan Käyrän vankilan kanssa. Hankkeessa lähiaikoina vapautuvat vangit pääsivät tutustumaan kirjallisuuteen ja tiedonhakuun. Mukana oli myös Kotiteollisuus-yhtyeestä tuttu Jouni Hynynen. Luovan ilmaisun ja tunteiden näyttämisen uskotaan ehkäisevän syrjäytymistä.
Video on suomenkielinen ja se on tekstitetty englanniksi. Video on tehty osaksi Finnish Libraries Now! -sivustoa, joka esittelee artikkelein, kuvin ja videoin Suomea kirjastomaana. Sivusto suljettiin 2023.

Lisätietoa:
Auran kirjaston kotisivut
Kaikki Finnish Libraries Now! -videot Kirjastokaistalla

Toimittaja: Anna Nevalainen
Kuvaus ja editointi: Anna Nevalainen
Grafiikat: Harri Oksanen
Videon viimeistely (värimääritykset, tekstitysten ja grafiikoiden lisäys): Tuomas Lipponen
Kääntäjä: Niinni Sandelius
Videosarjan tuottajat: Ninni Sandelius ja Riitta Taarasti
Tuotantovuosi: 2012

Sharing and embed code

You can find the icon for sharing a video and the embed code on the top right corner of each video. You can add the video on your web page by copying and pasting the embed code.
More information
CC BY-NC-S

Video on the map

Tags

Please leave a comment