Delta i SeniorSurf-dagen

SeniorSurf uppmuntrar seniorer att börja använda datorer och internet. Seniorer kan få hjälp med att lära sig datateknik och nätanvändning av t.ex. en granne, en förening som handleder seniorer i internetanvändning eller på det egna bibliotek. När man väl lärt sig, kan man själv börja handleda andra!

Den nationella SeniorSurf-dagen firas i år tisdagen den 3 oktober under de gamlas vecka. Vem som helst kan ordna en SeniorSurf dag och lära äldre människor att använda internet och datateknik. Centralförbundet för de gamlas väl fungerar som koordinator för SeniorSurf-dagen.

I Finland finns det fortfarande nästan 500 000 seniorer (över 65-åringar), som inte använder sig av datateknik. De här människorna måste få möjlighet att bekanta sig med datorer och internet och få handledning i hur de kan utnyttja de möjligheter som nätet erbjuder. Ett bra sätt för seniorer att lära sig hur datorer och internet fungerar är t.ex. att få handledning av andra seniorer. SeniorSurf-dagen är ett utmärkt tillfälle att uppmuntra de äldre att börja använda datorer och internet.

Läs mera:
SeniorSurf
SeniorSurf-dagen
SeniorSurf-kampanjvideor från tidigare år (på finska)
Forskaren Johanna Nordmyr berättar om äldre och internet

Film: Mikko Helander och Panu Somerma
Klipp: Panu Somerma
Grafik: Anssi Keränen
Musik: purple-planet.com
Produktion: Bibliotekskanalen – Biblioteken.fi, 2016

Delning och inbäddningskod

Om du klickar på -symbolen som finns uppe till höger i programmet hittar du knappar för att dela programmet samt en inbäddningskod . Om du kopierar och klistrar in koden på din egen sida, syns programmet där.
Mer information
CC BY-NC-S

Taggar

Kommentera