Apparatön TRAILER

APPARATÖN är ett lärospel som stöder målen för mediekunskap och informations- och kommunikationsteknologi i Grunderna för förskoleundervisningens läroplan. Spelet publicerades på nätet i november 2015. Spelet kan spelas på finska, svenska och engelska. I samband med spelet finns texter och uppgifter för aktivitetsstunder som stöder spelets inlärningsmål.

OBS! Apparatön stängs i slutet av år 2022.

Apparatön och aktivitetsstunderna har utvecklats av projektet Mediataikuri, som finansierades av undervisnings- och kulturministeriet och koordinerades av Helsingfors stadsbibliotek. I projektet utarbetades en riksomfattande modell för samarbete mellan biblioteken och förskoleundervisningen.

Biblioteken.fi och Barnomsorgsverket i Helsingfors deltog i utvecklandet av spelet och aktivitetsstunderna. Aniway Oy svarade för det tekniska genomförandet av spelet.

Skådespelare: Kris Gummerus
Klipp: Panu Somerma
Musik: ”Mellowtron” Kevin MacLeod (incompetech.com) ”Nova Scotia” by Lino Rise (linorise.com)
Produktion: Bibliotekskanalen, 2015

Delning och inbäddningskod

Om du klickar på -symbolen som finns uppe till höger i programmet hittar du knappar för att dela programmet samt en inbäddningskod . Om du kopierar och klistrar in koden på din egen sida, syns programmet där.
Mer information
CC BY-NC-S

Taggar

Kommentera