Tiina Rinta-Jouppi: Moninaisena Seinäjoen kirjastossa

CC-painikkeen ollessa näkyvissä, voit valita itse tekstityksen.

Kirjastonvirkailija Tiina Rinta-Jouppi Seinäjoen kaupunginkirjastosta pitää esityksen ”Moninaisena Seinäjoen kirjastossa”. Esitys on osa AVI Kirjastotoimen 27.9.2022 järjestämää ”Moninainen kirjasto” -webinaaria. Koulutuksessa tarjotaan eväitä johtamiseen moninaisessa toimintaympäristössä sekä moninaisuuden tukemiseen. Tilaisuuden juonsi kirjastotoimen ylitarkastaja Mika Mustikkamäki Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastosta.

Tiina Rinta-Jouppi kertoo osuudessaan niitä kokemuksista, joita sotaa pakoon lähteneiden ukrainalaisten tulo Seinäjoelle toi mukanaan. Ensin havaittiin lisääntynyt tarve kopioiden ottamiseen sekä kyrillisten aakkosten näppisten tarve. Ukrainalaiset lapset ja nuoret löysivät pian kirjastosta turvallisen ja mukavan paikan, ja kirjasto pystyi tarjoamaan nopealla aikataululla palveluja Ukrainasta tulleille uusille kirjaston asiakkaille.

Yhteiskunnan heterogeenistyminen ja yksilökulttuurin vahvistuminen ovat ilmiöitä, jotka vaikuttavat kirjastoihin niin henkilökunnan kuin asiakkaiden kautta. Vaikutukset liittyvät niin kirjaston palveluihin kuin henkilöstöpolitiikkaan. Koulutuksessa pyritään tarjoamaan kirjastoille tietoa monikulttuurisuuden ja moninaisuuden ymmärtämiseksi ja tukemiseksi. Koulutuksen keynote-puhujana on moninaisuusasiantuntija Sara Salmani.

Lisätiedot:
Koulutuspäivän kaikki esitykset
Seinäjoen kaupunginkirjaston kotisivut

Stream: Mikko Helander ja Joonas Nevalainen
Tuottaja: Riitta Taarasti
Tuotanto: Kirjastokaista, 2022

Jakaminen ja upotuskoodi

Videon oikean yläkulman -kuvakkeesta löydät painikkeet videon jakamiseen sekä embed-koodin . Kun kopiot ja liität koodin sivuillesi, saat videon näkymään siellä.
Lisätietoja
CC BY-NC-S

Tagit

Kommentoi