Nykarleby stadsbibliotek tipsar: Mårten Sandén – Någons hjälte

Youtube-videornas textningsknapp blir synlig då du startar videon.

Nykarleby stadsbiblioteks boktrailer om  boken Någons Hjälte av Mårten Sandén (Rabén & Sjögren, 2011).

Superhjältar – finns de? Hela staden ställer sig frågan. I går kväll räddades en kvinna undan ett våldtäktsförsök av en okänd man med mask och mantel. Vem är han? Alla undrar, men ingen vet. Ingen utom Viktor.
Viktor Stenmark är totalt obetydlig. Han är helt säker på att de flesta i skolan inte ens vet vad han heter. Eller ens att han finns. I hemlighet drömmer han om att våga stå på scen och trolla inför publik, men i verkligheten vågar han inte ens anmäla sig till skolans kabaré. 

Mårten Sandéns humoristiska bladvändare för mellanstadieåldern är fylld av pinsamma situationer att fnissa till, missförstånd som växer till enorma proportioner och starka känslor. Viktors längtan efter att vara någon som räknas, och rädsla för att inte kunna leva upp till förväntningarna när han väl blir det är lätt att känna igen sig i. Vem vill inte vara någons hjälte, åtminstone för en stund?
(Rabén & Sjögren)

Läs mer:
Någons hjälte i Boksampo
Mårten Sandén i Boksampo
Alla Nykarleby stadsbiblioteks boktrailers

Produktion: Nykarleby stadsbibliotek
created at http://animoto.com

 

Delning och inbäddningskod

Om du klickar på -symbolen som finns uppe till höger i programmet hittar du knappar för att dela programmet samt en inbäddningskod . Om du kopierar och klistrar in koden på din egen sida, syns programmet där.
Mer information
CC BY-NC-S

Taggar

Kommentera