Nykarleby stadsbibliotek tipsar: Erika Svernström – Surtanten Birgitta och Lennart von Spetsnäsa

Youtube-videornas textningsknapp blir synlig då du startar videon.

Nykarleby stadsbiblioteks boktrailer om boken Surtanten Birgitta och Lennart von Spetsnäsa av Erika Svernström (Idus förlag, 2015). Illustratör: Sara N. Bergman.

Surtanten Birgitta Svensson ogillar barn och gör allt för att undvika de fem grannbarnen på gården. En dag får hon deras fotboll i huvudet, tuppar av och blir sedan som förbytt. Plötsligt blir hon barnens bästa vän i kampen mot Lennart von Spetsnäsa, stadens fifflande och girige kommunalråd som inte vill satsa en krona på ungar. Han har ingen aning om vad en arg surtant och fem listiga barn kan ställa till med för bus för att få sin vilja fram En busig barn- och ungdomsbok för låg- och mellanstadieungar om otippad vänskap, att komma över rädslor och att det aldrig är för sent för någonting. Inte ens för att köra brandbil, bjuda fienden på mördarsniglar eller väcka en 50 år gammal kärlekshistoria.

Läs mer:
Om Surtanten Birgitta och Lennart von Spetsnäsa i Boksampo
Alla Nykarleby stadsbiblioteks boktrailers

Produktion: Nykarleby stadsbibliotek, 2018
A story made with Moovly, an easy and powerful online video animation tool. Try for free at https://www.moovly.com and create your own story with Moovly.

Delning och inbäddningskod

Om du klickar på -symbolen som finns uppe till höger i programmet hittar du knappar för att dela programmet samt en inbäddningskod . Om du kopierar och klistrar in koden på din egen sida, syns programmet där.
Mer information
CC BY-NC-S

Taggar

Kommentera