Pelastakaa tiede! trailer

CC-painikkeen ollessa näkyvissä, voit valita itse tekstityksen.

Sotavuosina Helsingin yliopiston kirjasto varautui pahimpaan. Helmikuussa 1944 suurpommitukset käynnistivät tieteen jättimäisen evakuoinnin kauas Helsingin ulkopuolelle. Evakuoinnilla oli taitavat tekijänsä – keitä he olivat? Mihin tiede evakuoitiin ja millä tavoin? Vaikuttava tositarina tulee nyt ensi kertaa päivänvaloon.

Kirjailija, FT Anna Kortelainen, Kansalliskirjasto ja Kirjastokaista tuottavat yhteistyössä dokumentin, joka pureutuu Kansalliskirjaston aineistojen evakuointiin talvi- ja jatkosodan aikana. Pelastakaa tiede! -dokumentti julkaistaan huhtikuussa 2024 Kirjastokaista.fi-sivustolla ja Kansalliskirjaston YouTubessa. Dokumentti julkaistaan kaikkien vapaasti katsottavaksi ja jaettavaksi, joten sitä saa katsoa ja näyttää erittäin mielellään eri tilaisuuksissa, tapahtumissa ja käyttää opetuksessa. Dokumentin kaupallinen käyttö on kielletty.

Tunnin pituinen dokumentti on suomenkielinen ja se on tekstitetty suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Anna Kortelaisen käsikirjoittama dokumentti sisältää paljon arkistomateriaalia sekä uutta tätä dokumenttia varten kuvattuja osuuksia.

Lisätietoa:
Tiedote dokumentin julkaisuajasta ja lisenssistä Kirjastokaistan blogissa

Löydät tämän videon myös muista Kirjastokaistan kanavista:
Facebookista
Instagramista
YouTubesta

Kertojaääni: Anna Kortelainen
Trailer: Mikko Helander ja Joonas Nevalainen
Dokumentin tuotantoryhmä: Anna Kortelainen, Joonas Kolehmainen, Mikko Helander, Joonas Nevalainen ja Riitta Taarasti
Tuotanto: Anna Kortelainen, Kansalliskirjasto ja Kirjastokaista, 2024

Jakaminen ja upotuskoodi

Videon oikean yläkulman -kuvakkeesta löydät painikkeet videon jakamiseen sekä embed-koodin . Kun kopiot ja liität koodin sivuillesi, saat videon näkymään siellä.
Lisätietoja
CC BY-NC-S

Tagit

Kommentoi