Keskustakirjastoa rakentamassa: Antti Nousjoki

ALA Arkkitehtien Käännös voitti keskustakirjaston arkkitehtuurikilpailun 14.6.2013. Haastattelussa Antti Nousjoki kertoo arkkitehtien ajatuksia keskustakirjaston suunnitteluhaasteista.

ALA Arkkitehdit ovat innostuneina projektissa mukana. ”On harvinaista nykymaailmassa, että länsimaahan, asettuneeseen valtioon tehdään näin näkyvälle paikalle jotain näin uutta. Toki esimerkkejä on, mutta ne voi melkein luetella”, sanoo Nousjoki.

Nousjoen mukaan keskustakirjasto on luonteeltaan ainutlaatuinen rakennus. ”Keskustakirjastosta tulee yksi Helsingin, tai Pohjoismaiden, vapaimmista rakennuksista, missä käyttäjä voi tehdä monia asioita ja ottaa itse aloitteen siitä, mitä tekee. Uskon, että kansalaiset ja kaupunkilaiset tulevat olemaan positiivisen yllättyneitä siitä, miten pienimuotoinen ja yhdestä käyttäjäyksilöstä lähtevien toimintojen kokoelma rakennuksesta tulee. Emme ole sitä mieltä, että tässä tehtäisiin monumenttia, vaan osaa toimivasta Helsingistä”, kertoo Nousjoki.

Lisätietoja:
Keskustakirjasto-sivusto

Toimittaja: Riitta Taarasti
Kuvaajat: Tuomas Lipponen ja Panu Somerma
Leikkaaja: Tuomas Lipponen
Tuotanto: Kirjastokaista – Kirjastot.fi, 2014

Jakaminen ja upotuskoodi

Videon oikean yläkulman -kuvakkeesta löydät painikkeet videon jakamiseen sekä embed-koodin . Kun kopiot ja liität koodin sivuillesi, saat videon näkymään siellä.
Lisätietoja
CC BY-NC-S

Ohjelma kartalla

Tagit

Kommentoi