Digituen verkostot – yhteistyössä on voimaa

CC-painikkeen ollessa näkyvissä, voit valita itse tekstityksen.

Digituen verkostot –videolla avataan verkostojen käsitettä digituen näkökulmasta. Videolla käsitellään verkostoitumisen tapoja kirjastonäkökulmasta esimerkkien kautta. Video on AkePiKen kehittämiskirjaston yleisten kirjastojen digihankkeen (2019-2020) tuotantoa.

Kumppanit ja verkostot ovat merkittävässä asemassa, kun kuntalainen tarvitsee digitaitoja yhä useampaan arjen toimintoon ja monipuolista lukutaitoa monenlaisten median ilmentymien ymmärtämiseen. Kukaan ei voi ottaa yksin vastuuta koko paketista, ja ymmärrys digituesta yhteisenä tehtävänä on kaikkien etu.

AkePiKen digihankeen tuottamaa videota voi hyödyntää esimerkiksi silloin, kun on tarve kertoa kirjastojen monimuotoisista tehtävistä ja digituen merkityksestä osana toimintaamme vaikkapa kirjaston resursoinnista päättäville tahoille. Videoiden avulla voi myös vaikkapa perehdyttää henkilöstöä aiheeseen, tai käyttää niitä keskustelun avaajina oman yksikön työpaikkapalaverissa.

Katso myös:
Digiopastaminen kirjastossa -video
Digituki-ohjelmia Kirjastokaistalla


Lisätiedot:
Tampereen AKE: akepike.fi
PiKen kirjastoklubin YouTube-kanava
Asiaa digiopastuksesta Kirjastot.fi:ssä

Videoiden tuotanto: Videot on tuotettu yhteistyössä PiKe-kirjastolaisista, vapaaehtoisista ja kirjastojen digituen kumppanuuksista muodostetun työryhmän kanssa.
Toteutus: Eslon Productions

Kommentoi