Turun amk:ssa monikulttuurinen kirjastoalan koulutusohjelma

Turun ammattikorkeakoulussa käynnistyi tammikuussa 2010 kirjastoalan koulutus, joka on suunnattu korkeakoulututkinnon suorittaneille maahanmuuttajataustaisille henkilöille. Koulutus toteutetaan osana Turun amk:n hallinnoimaa Open Zone -hanketta. Opiskelijat kertovat ohjelmassa mm. mikä sai heidät hakeutumaan kirjastoalan koulutukseen, mitä hyötyä työyhteisölle on monikulttuurisesta työntekijästä ja mitä monikulttuurisuus ylipäätään on. Mukana keskustelemassa ovat Mako Haimi, Piret Luukka, Souleymane Diop, Ekaterina Shklyar, Olga Käiväräinen ja Mohammad Badawieh.

Lisätietoa:
Turun ammattikorkeakoulu


Toimittaja: Riitta Taarasti
Kuvaus ja editointi: Tuomas Lipponen
Kuvauspäivä: 25.5.2010

Jakaminen ja upotuskoodi

Videon oikean yläkulman -kuvakkeesta löydät painikkeet videon jakamiseen sekä embed-koodin . Kun kopiot ja liität koodin sivuillesi, saat videon näkymään siellä.
Lisätietoja
CC BY-NC-S

Ohjelma kartalla

Tagit

2 kommenttia

 1. Tämä video oli jotenkin todella avartava ja antoi minulle, kirjastoalan opiskelijana, uusia näkökulmia tulevaan työhöni. Monikulttuurinen työyhteisö on tällä hetkellä pohdinnassani erääseen tehtävään liittyen. Olisi mukava kuulla mitä näille opiskelijoille kuuluu nyt. Miten heidän ajatuksensa on muuttunut kahdeksassa vuodessa ja ovatko he työllistyneet täällä Suomessa kirjastoihin?

  • Riitta Taarasti

   Hei

   Onpa hienoa kuulla, että video antoi sinulle uusia näkökulmia tulevaan työhösi. Minä koettaa tavoittaa tuossa tapaamisessa mukana olleita ja laitan myöhemmin vielä kommentin tähän tai pyydän jotakuta tuossa keskustelussa mukana olleista kommentoimaan.

   Tervetuloa alalle!

   Terveisin
   Riitta Taarasti
   toimittaja, tuottaja
   Kirjastokaista.fi

Kommentoi