Tomi Lassi: Porvoossa puhuttaa

CC-painikkeen ollessa näkyvissä, voit valita itse tekstityksen.

Tomi Lassi Porvoon kaupunginkirjastosta piti esityksen ”Porvoossa puhuttaa” aluehallintoviraston kirjastotoimen järjestämässä ”Sivistystä ja demokratiaa – kirjastot demokratiaa vahvistamassa” -tilaisuudessa 24.11.2023. Tilaisuus järjestettiin Keskustakirjasto Oodin Maijansalissa. Tomi Lassin esittelemässä hankkeessa on keskusteltu ajankohtaisista aiheista asiantuntijoiden, poliitikkojen ja kuntalaisten kesken kirjastoissa järjestetyissä keskustelutilaisuuksissa.

Esitys kuuluu kokonaisuuteen, jossa esiteltiin neljä kirjastojen demokratiahanketta:

  • Kansanvallan uljas linnake! Marjo Hietikko, Tampereen kaupunginkirjasto
  • Maailma on meidän, Anna Kippola, Raahen kaupunginkirjasto
  • Porvoossa puhuttaa, Tomi Lassi, Porvoon kaupunginkirjasto
  • Demokratia Vaarassa, Pia Rask-Jussila, Joensuun seutukirjasto

Kirjastojen lakisääteiset tehtävät edistävät demokratiaa yhteiskunnassamme monin eri tavoin. Kirjastot mahdollistavat pääsyn aineistoihin, sivistykseen, kulttuuriin ja monipuolisiin kohtaamisiin sekä fyysisessä että virtuaalisessa tilassa. Yhteiskunnallista ja kulttuurista vuoropuhelua sekä aktiivisuuta kansalaisuutta edistämällä kirjastot asemoivat itsensä osaksi luottamukselle perustuvaa sivistysyhteiskuntaa, jossa erilaisilla äänillä on mahdollisuus päästä kuuluviin.

Aluehallintovirastot myönsivät syksyllä 2021 avustuksia kirjastojen demokratiahankkeiden toteuttamiseksi. Nämä hankkeet ovat päättymässä pääosin vuoden 2023 lopussa, ja aluehallintovirasto kutsui kaikki aiheesta kiinnostuneet mukaan päätösseminaariin kuuntelemaan ajankohtaisia asiantuntijapuheenvuoroja sekä nostoja rahoitetuista hankkeista. Kirjastojen demokratiatoiminta on yhteiskunnallisesti tärkeässä asemassa ja toteutetut hankkeet toimivat mallina ja oppaina kaikille kirjastoille, jotta toimintaa voidaan edistää kaikissa Suomen kirjastoissa.

Lisätietoja:
Tilaisuuden kaikki esitykset
Kirjasto demokratian edistäjänä -selvitys aluehallintoviraston sivuilla
Porvoossa puhuttaa -hanke
Asiakaspalveluun ja demokratiatyöhön liittyviä videoita Kirjastokaistalla

Stream: Solid Stream
Tuotanto: Solid Stream ja julkaisijana Kirjastokaista, 2023

Jakaminen ja upotuskoodi

Videon oikean yläkulman -kuvakkeesta löydät painikkeet videon jakamiseen sekä embed-koodin . Kun kopiot ja liität koodin sivuillesi, saat videon näkymään siellä.
Lisätietoja
CC BY-NC-S

Ohjelma kartalla

Tagit

Kommentoi