Nina Frid: Från bokcirklar till läkande läsning

Livestream-inspelning från seminariet Skönlitteraturens olika sidor – från läsfrämjande till läkande läsning. I den här presentationen talar Nina Frid, handläggare för läsfrämjande från Statens kulturråd, Sverige, under rubriken ”Från bokcirklar till läkande läsning”.

Nina Frid är bibliotekarie och handläggare för läsfrämjande på Kulturrådet i Sverige. Hon har framför allt ett intresse för vuxnas läsande, bokcirklar och biblioterapi. Hon har skrivit två böcker i ämnet, Slutet på boken är bara början – om läsarsamtal, bokcirklar och bibliotek (2012) och Läsa, Läka Leva – om biblioterapi och läsfrämjande (2016).

Seminariet Skönlitteraturens olika sidor – från läsfrämjande till läkande läsning ordnades i Böle bibliotek, Helsingfors, 14.12.2017. Seminariet ordnades av Regionförvaltningsverket.

Kamera och klipp: Panu Somerma
Bildmix: Mikko Helander
Ljud: Teemu Kokkonen
Producent: Riitta Taarasti
Produktion: Bibliotekskanalen – Biblioteken.fi, 2017

Delning och inbäddningskod

Om du klickar på -symbolen som finns uppe till höger i programmet hittar du knappar för att dela programmet samt en inbäddningskod . Om du kopierar och klistrar in koden på din egen sida, syns programmet där.
Mer information
CC BY-NC-S

Programmet på kartan

Taggar

Kommentera