Suomentajat vihdoin äänessä!

Mitäs tässä tapahtuu? Siellähän kuvataan suomentajien keskusteluja! Luvassa uusia näkökulmia kirjallisuuskeskusteluihin, kun Suomentajat lukijoiden luo -sarja alkaa Kirjastokaistalla elokuun 2021 alussa.

Mukana keskustelemassa ovat Maija Heikinheimo, Outi Järvinen, Kaisa Kattelus, Saara Pääkkönen, Pekka Tuomisto, Mirka Ulanto, Sari Kumpulainen, Oona Nyström, Sirkka-Liisa Sjöblom, Einari Aaltonen, Hannimari Heino, Tapio Koivukari, Riina Vuokko, Laura Jänisniemi, Maija Kauhanen, Kristiina Drews, Reita Lounatvuori, Satu Ekman, Tarja Härkönen, Maria Lyytinen, Jaana Nikula, Sampsa Peltonen, Kersti Juva ja Juhani Lindholm.

Koneen Säätiön rahoittama Suomentajat lukijoiden luo -hanke ehti järjestää 170 suomentajien vierailua yleisiin kirjastoihin eri puolille maata vuosien 2018 ja 2019 aikana. Koska kirjastovierailuja ei voi järjestää pandemiatilanteen vuoksi, suomentaja, taiteilijaprofessori Kersti Juvan vetämä hanke suuntaa nyt uusille urille. Kirjastokaistan kanssa yhteistyönä tuotettava keskustelusarja tuo suomentajat suoraan kotisohvallesi.

Sarjasta julkaistaan Kirjastokaistalla yksi osa viikossa elokuusta lokakuulle 2021. Sen jälkeen ohjelmat ovat katsottavissa ja jaettavissa Kirjastokaistalta toistaiseksi. Pääset seuraamaan sarjan valmistelua Suomentajat lukijoiden luo -sivustolla sekä hankkeen ja Kirjastokaistan Facebookissa. Liity seuraamme!

Videossa ei ole tekstitystä, sillä se koostuu nopeutetusta kuvaustilannekuvasta sekä mukana olevien suomentajien nimistä, jotka löytyvät tästä videon kuvailutekstistä.

Lisätietoja
Ennakkotietoa sarjan osista Kirjastokaistan blogissa
Keskustelusarjan ennakkotiedote Kirjastokaistan blogissa
Suomentajat lukijoiden luo -sivusto
Kirjastokaista Facebookissa
Suomentajat lukijoiden luo -Facebookissa

Löydät tämän videon myös:
Kirjastokaistan Facebookista

Video: Panu Somerma
Musiikki: Storyblocks
Tuottaja: Riitta Taarasti
Tuotanto: Kirjastokaista ja Suomentajat lukijoiden luo -hanke, 2021

Jakaminen ja upotuskoodi

Videon oikean yläkulman -kuvakkeesta löydät painikkeet videon jakamiseen sekä embed-koodin . Kun kopiot ja liität koodin sivuillesi, saat videon näkymään siellä.
Lisätietoja
CC BY-NC-S

Ohjelma kartalla

Tagit

Kommentoi