Suomen Urheilukirjasto

CC-painikkeen ollessa näkyvissä, voit valita itse tekstityksen.

Suomen Urheilukirjasto on urheilun nykypäivään ja historiaan erikoistunut tieteellinen kirjasto, jonka kokoelmat kattavat suomalaisen urheilukirjallisuuden ja -lehdistön 1800-luvulta alkaen. Urheilukirjasto on kaikille avoin erikoiskirjasto, jonka palvelut ovat kaikkien kiinnostuneiden käytettävissä. Kirjasto sijaitsee Helsingin Olympiastadionin tiloissa yhdessä Suomen Urheiluarkiston ja Suomen Urheilumuseon kanssa. Nämä kolme tahoa toimivaat tiiviissä yhteistyössä muodostaen suomalaisen urheilun muistin.

Suomessa on yleisten ja tieteellisten kirjastojen ohella satoja erikoiskirjastoja. Monet näistä ovat kokoelmineen ja palveluineen avoimia kaikille tiedon ja elämysten tarvitsijoille. Kirjastokaista ja erikoiskirjastot tuottavat ohjelmasarjaa, jonka kussakin osassa esitellään yksi erikoiskirjasto tiloineen ja palveluineen. Tämä ohjelma on osa tuottamaamme Erikoiskirjasto esittelyssä -sarjaa. Osastonjohtaja Matti Hintikka esittelee ohjelmassa Suomen Urheilukirjastoa ja sen roolia taustatiedon tuottajana medialle.

Lisätietoa:
Urheilukirjasto
Tietoa erikoiskirjastoista Kirjastot.fi-sivustolla

Tuottaja ja toimittaja: Riitta Taarasti
Kuvaus: Tuomas Lipponen ja Panu Somerma
Editointi: Tuomas Lipponen
Grafiikat: Harri Oksanen
Musiikki: Perspectives – Kevin MacLeod (incompetech.com)
Tuotanto: Kirjastokaista – Kirjastot.fi, 2014

Jakaminen ja upotuskoodi

Videon oikean yläkulman -kuvakkeesta löydät painikkeet videon jakamiseen sekä embed-koodin . Kun kopiot ja liität koodin sivuillesi, saat videon näkymään siellä.
Lisätietoja
CC BY-NC-S

Ohjelma kartalla

Tagit

Kommentoi