Sanna Nykänen: Monimuotoisuutta edistävät rekrytointikäytännöt

CC-painikkeen ollessa näkyvissä, voit valita itse tekstityksen.

Projektisuunnittelija Sanna Nykänen Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta pitää esityksen ”Monimuotoisuutta edistävät rekrytointikäytännöt”. Esitys on osa AVI Kirjastotoimen 27.9.2022 järjestämää ”Moninainen kirjasto” -webinaaria. Koulutuksessa tarjotaan eväitä johtamiseen moninaisessa toimintaympäristössä sekä moninaisuuden tukemiseen. Tilaisuuden juonsi kirjastotoimen ylitarkastaja Mika Mustikkamäki Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastosta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on itsenäinen valtion asiantuntija- ja tutkimuslaitos, joka edistää ihmisten hyvinvointia, terveyttä ja turvallisuutta. Sanna Nykänen kertoi esityksessään Moninaisesti parempi -hankkeesta. Hanke on monimuotoisuutta edistävää rekrytointikokeilu, joka toteutettiin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella syksyllä 2020. THL:n Moninaisesti parempi -rekrytointikokeilun tiimi palkittiin Vuoden rekrytointialan kehittäjä 2021 -palkinnolla.

Yhteiskunnan heterogeenistyminen ja yksilökulttuurin vahvistuminen ovat ilmiöitä, jotka vaikuttavat kirjastoihin niin henkilökunnan kuin asiakkaiden kautta. Vaikutukset liittyvät niin kirjaston palveluihin kuin henkilöstöpolitiikkaan. Koulutuksessa pyritään tarjoamaan kirjastoille tietoa monikulttuurisuuden ja moninaisuuden ymmärtämiseksi ja tukemiseksi. Koulutuksen keynote-puhujana on moninaisuusasiantuntija Sara Salmani.

Lisätiedot:
Koulutuspäivän kaikki esitykset
Moninaisesti parempi -hankkeen rekrytointikokeilun tuloksia
THL:n kotisivut

Stream: Mikko Helander ja Joonas Nevalainen
Tuottaja: Riitta Taarasti
Tuotanto: Kirjastokaista, 2022

Kommentoi