Maija Lehtola: Kirjasto ekososiaalisen sivistyksen mahdollistajana

CC-painikkeen ollessa näkyvissä, voit valita itse tekstityksen.

Mikä on yleisten kirjastojen rooli ekokriisien ratkaisussa ja millä tavoin kirjastot voivat edistää ekososiaalista sivistystä? Erikoiskirjastonhoitaja Maija Lehtola Vantaan kaupunginkirjastosta on tutkinut aihetta vuonna 2022 valmistuneessa opinnäytetyössään, jonka tuloksena syntyi uutta tietoa ekososiaalisen sivistyksen hyödyntämisestä kirjastoissa. Maija Lehtola esitteli opinnäytetyönsä tuloksia ”Kirjasto on ekoteko” -webinaarissa 13.4.2023. Videon alussa webinaarin juontaja Riitta Taarasti johdattelee katsojat Maija Lehtolan osuuteen.

Puolitoistatuntisen webinaarin toisessa osuudessa kuulimme, minkälainen suhde Finlandia-voittaja Iida Raumalla on kirjastoon ja kuinka hän käsittelee tuotannossaan ympäristöteemaa. Iida Rauma kertoi näistä aiheista webinaarissa Kirjastokaistan tuottaja Riitta Taarastin haastattelussa. Iida Rauman haastattelu on julkaistu erillisenä videona.

Webinaarin tuotti Kirjastojen ympäristötyö näkyväksi ja teräväksi -hanke yhdessä Suomen kirjastoseuran, hankkeen kumppanikirjastojen sekä Kirjastokaistan kanssa. Hankkeen koordinaattorina toimii Leila Sonkkanen Helsingin kaupunginkirjastosta.

Lisätietoja:
Webinaarin molemmat esitykset
Maija Lehtolan opinnäytetyö
Tietoa hankkeesta Vihreän kirjaston sivuilla

Stream: Mikko Helander ja Joonas Nevalainen
Tuottaja: Riitta Taarasti
Tuotanto: Kirjastokaista, 2023

Jakaminen ja upotuskoodi

Videon oikean yläkulman -kuvakkeesta löydät painikkeet videon jakamiseen sekä embed-koodin . Kun kopiot ja liität koodin sivuillesi, saat videon näkymään siellä.
Lisätietoja
CC BY-NC-S

Tagit

Kommentoi