Kirjailijan kuulustelu – Juha Itkonen

CC-painikkeen ollessa näkyvissä, voit valita itse tekstityksen.

Kirjastokaistalle saapuvista ohjelmatoiveista ykkösenä ovat kirjallisuusohjelmat. Me haluamme vastata toiveisiin ja päätimme ideoida taas uutta. Kuusi kirjailijaa saa kutsun kuulusteluun. Kutsuviestin lukemisen jälkeen saimme heiltä vastauksia: ”Kuulostaa hauskalta. Tulen!” Luit oikein. Noin lähti liikkeelle Kirjastokaistan uuden ”Kirjailijan kuulustelu” -haastattelusarjan esiintyjien värvääminen.

Kirjailija Juha Itkonen pääsee vastaamaan hämärässä huoneessa kuulustelijan roolin tekevän näyttelijä Sara Paasikosken esittämiin kysymyksiin. Oletko kirjoittanut hiljattain uuden teoksen? Oletko syyllistynyt joskus valtavan inspiraation valtaan joutumiseen? Jos olet, niin paljasta yksityiskohdat! Kuulustelussa paljastetaan niin tiedot kirjallisesta tuotannosta kuin faktantarkastuksestakin.

Nyt nämä kuulustelut julkaistaan kaikkien kuultavaksi. Se oli tietenkin pelin henki alusta alkaen. Haastattelut tehtiin samalla konseptilla, mutta katsottavaksemme saamme kuusi erilaista tapaa kohdata poikkeuksellinen haastattelutilanne. Nautinnollisia katseluhetkiä kirjallisuussarjan parissa.

Lisätietoja:
Kirjailijan kuulustelu -sarjan kaikki osat
Juha Itkonen Kirjastokaistalla
Juha Itkonen Kirjasampo.fi:ssä
Sarjan julkaisutiedote Kirjastokaistan blogissa

Löydät tämän videon myös:
Kirjastokaistan YouTubesta

Kirjailijavieras: Juha Itkonen
Kuulustelijan roolissa: Sara Paasikoski
Kuvaajat: Mikko Helander ja Joonas Nevalainen
Editointi: Joonas Nevalainen
Grafiikat, äänen- ja kuvan jälkikäsittely: Joonas Nevalainen
Musiikki: https://www.storyblocks.com, ”Disturbing Events” by Jonathan Mogavero (Jon Presstone), ”Cousing Mischief” by Facundo Alvarez (New Library Sounds)
Konsepti: Riitta Taarasti, Mikko Helander ja Joonas Nevalainen
Tuottaja: Riitta Taarasti
Tuotanto: Kirjastokaista, 2022

Jakaminen ja upotuskoodi

Videon oikean yläkulman -kuvakkeesta löydät painikkeet videon jakamiseen sekä embed-koodin . Kun kopiot ja liität koodin sivuillesi, saat videon näkymään siellä.
Lisätietoja
CC BY-NC-S

Ohjelma kartalla

Tagit

Kommentoi