Faktahommissa: Sankareita ja tulevaisuuden tekijöitä

CC-painikkeen ollessa näkyvissä, voit valita itse tekstityksen.

Faktahommissa on sarja, jonka teemat nousevat Kirja-Suomi 2017 –hankkeen teemaviikoista. Hankkeen viides teema on ”Sankareita ja tulevaisuuden tekijöitä”. Tapaamme Faktahommissa-sarjan tässä osassa Pekka Hyysalon, jonka positiivisuus ja sinnikkyys on todellista sankaruutta. Hyysalon teos ”Fight back – toinen mahdollisuus” on inspiroiva ja rohkaiseva kertomus vakavasti loukkaantuneen nuoren miehen taistelusta takaisin elämään. Pekka Hyysalo kertoo omin sanoin tarinan onnettomuudestaan ja sisukkaasta kuntoutumisestaan, joka jatkuu edelleen. (Tammi, 2016)

Pekka Hyysalo. Fight back - toinen mahdollisuus

Pekka Hyysalo auttaa myös muita paitsi esimerkkinsä myös Team FightBack -toiminnan kautta:
”Vakavan onnettomuuteni jälkeen vuonna 2010, olin vaikean valinnan edessä – joko luovutan, tai taistelen takaisin. Halusin taistella. Vuonna 2013 perustin FightBackin auttamaan myös muita päävamman saaneita – brändin, joka välittää toivoa, positiivista ajattelua, tahdonvoimaa ja periksiantamattomuutta kaikenlaisissa elämän tilanteissa.”

Kirjastokaista tuottaa Faktahommissa-sarjaa yhteistyössä Kirjasammon, Kirja-Suomi 2017 –hankkeen ja Suomen tietokirjailijoiden kanssa. Sarjan juontaja Jani Nieminen tapaa vuoden aikana tietokirjailijoita, joiden kanssa keskustellaan kepeästi ja huumorilla tietokirjallisuuden teemoista.

Kirja-Suomi 2017 on suomalaisen kirja-alan yhteistyöhanke 100-vuotiaan Suomen hyväksi. Kirja-Suomi edistää lukemista ja kirjallisuuden näkyvyyttä koko itsenäisyyden juhlavuoden ajan. Tapahtumat ja teemaviikot pyörivät läpi vuoden, erityisesti esiin nousee suomalainen tietokirjallisuus. Teemat vaihtuvat kuukausittain, ja aihepiirit liikkuvat lokaalista globaaliin: kotikylän paikallishistorioista koko maailmaa koskettaviin tieteisiin ja taiteisiin. Hanke kytkeytyy osaksi Valtioneuvoston kanslian koordinoimaa Suomi 100 -juhlavuotta.

Lisätietoa:
Sankareita ja tulevaisuuden tekijöitä -kirjavinkit Kirja-Suomi 2017 –sivuilla
Sankareita ja tulevaisuuden tekijöitä -lukuvinkit Kirjasammossa
Nykyajan sankareita –linkkivinkit Makupaloissa
Fight back – toinen mahdollisuus #kirja-sivustolla
Pekka Hyysalon Fight back -team
Tietokirjailijat ry

Löydät tämän videon myös muista Kirjastokaistan kanavista:
Faktahommissa -sarja Facebookissa
YouTube-video

Kirjailijavieras: Pekka Hyysalo
Juontaja: Jani Nieminen
Kuvaajat: Panu Somerma ja Mikko Helander
Editoija: Panu Somerma
Grafiikat: Panu Somerma
Musiikki: Tuomas Kytöniemi ja Tero Matikainen
Tekstitys ruotsiksi: Anna-Maria Malm
Tuottaja: Riitta Taarasti
Tuotanto: Kirjastokaista – Kirjastot.fi, 2017

Jakaminen ja upotuskoodi

Videon oikean yläkulman -kuvakkeesta löydät painikkeet videon jakamiseen sekä embed-koodin . Kun kopiot ja liität koodin sivuillesi, saat videon näkymään siellä.
Lisätietoja
CC BY-NC-S

Ohjelma kartalla

Tagit

Kommentoi