Esittelyssä UEFin kirjastobotti Uffe

Itä-Suomen yliopiston kirjastossa pantiin merkille, että yhteydenottoja saapuu myös myöhäisiin vuorokaudenaikoihin ja viikonloppuisin. Koska vuorokausirytmejä ja työskentelytapoja on monenlaisia, apua kaivataan myös virka-ajan ulkopuolella. Niinpä apuun kehitettiin kirjastobotti Uffe, jonka tavoittaa ympäri vuorokauden.

Olli Hiltunen Joensuun kampuskirjastosta ja Piia Pietarinen Kuopion kampuskirjastosta esittelevät Itä-Suomen yliopiston kirjaston chatbottia 14.8.2023 nauhoitetussa tallenteessa. Jos chatbotit kiinnostavat tai suunnittelette vastaavaa, niin Uffen esittelyn kuuntelemisesta saattaa olla paljon apua kehittämistyössä.

Itä-Suomen yliopistosta kerrotaan, että Uffe on vasta oppimassa kirjastomaailman kiemuroita, mutta osaa jo auttaa kaikkein yleisimmissä kysymyksissä, joita kirjastossa kohdataan. Uffe palvelee suomeksi ja englanniksi. Kirjastobotti Uffen käyttäminen tapahtuu klikkaamalla botin tarjoamia valmiita vaihtoehtoja, joiden avulla vastaukset löytyvät.

Video on tuotu Kirjastokaistalle Itä-Suomen yliopiston YouTube-kanavalta.

Lisätietoja:
Itä-Suomen yliopiston kirjaston sivut
Olli Hiltusen yhteystiedot
Piia Pietarisen yhteystiedot

Video: Itä-Suomen yliopisto

Jakaminen ja upotuskoodi

Videon oikean yläkulman -kuvakkeesta löydät painikkeet videon jakamiseen sekä embed-koodin . Kun kopiot ja liität koodin sivuillesi, saat videon näkymään siellä.
Lisätietoja
CC BY-NC-S

Tagit

Kommentoi