Celia-kirjasto

CC-painikkeen ollessa näkyvissä, voit valita itse tekstityksen.

Celia on valtion erikoiskirjasto, joka tuottaa ja välittää kirjallisuutta saavutettavassa muodossa. Celia tarjoaa kauno- ja tietokirjallisuutta ja oppikirjoja ääni-, piste- ja elektronisina kirjoina kaikille, joille tavallisen painetun kirjan lukeminen on vaikeaa. Olipa lukemisen vaikeuden aiheuttajana sitten lukihäiriö, näkövamma, vanhuuden heikentynyt näkö tai lihaskunto tai muu vastaava syy, Celian kirjat tarjoavat mahdollisuuden kirjallisuudesta nauttimiseen ja tiedonhankintaan.

Suomessa on yleisten ja tieteellisten kirjastojen ohella satoja erikoiskirjastoja. Monet näistä ovat kokoelmineen ja palveluineen avoimia kaikille tiedon ja elämysten tarvitsijoille. Kirjastokaista ja erikoiskirjastot tuottavat ohjelmasarjaa, jonka kussakin osassa esitellään yksi erikoiskirjasto tiloineen ja palveluineen. Tämä ohjelma on osa tuottamaamme Erikoiskirjasto esittelyssä -sarjaa. Asiakkuusjohtaja Minna von Zansen esittelee ohjelmassa Celia-kirjastoa.

Lisätietoa:
Celia-kirjasto
Tietoa erikoiskirjastoista Kirjastot.fi-sivustolla
Erikoiskirjasto esittelyssä -sarja

Tuottaja ja toimittaja: Riitta Taarasti
Ohjaus: Tuomas Lipponen
Kuvaus: Tuomas Lipponen ja Panu Somerma
Editointi: Toni Anttila
Grafiikat: Harri Oksanen
Musiikki: Brittle Rille – Kevin MacLeod (incompetech.com)
Tuotanto: Kirjastokaista – Kirjastot.fi, 2013

Jakaminen ja upotuskoodi

Videon oikean yläkulman -kuvakkeesta löydät painikkeet videon jakamiseen sekä embed-koodin . Kun kopiot ja liität koodin sivuillesi, saat videon näkymään siellä.
Lisätietoja
CC BY-NC-S

Ohjelma kartalla

Tagit

1 kommentti

  1. Celia kirjasto on todella hieno konsepti, joka ihan ihmisten osallistumisen ansiosta on kukkinut ja tullut suosituksi. Kirjaa lukemineen sopivan henkilön valitseminen on myös todella mielenkiintoinen työ. Varsinkin kun kyse on lasten kirjoista. Äänikirjojen lisäksi, elektroniset kirjat ja pistekirjat ovat myöskin todella voittaja materiaalia. Näillä eväillähän pystytään tekemään mitä uskomattomimpia satutunteja, ajatus hajuaistien hyödyntämisestä näillä tunneilla on mielestäni kehityksen arvoinen! Mielestäni tälläinen erikoiskirjasto voisi tehdä vielä paljon enemmänkin yhteiskunnalle. Esimerkiksi jonkinlainen osallistu kilpailuun kamppanja muiden kirjallisuutta tukevien tahojen kanssa. Tälläinen kilpailutus voisi motivoida eri tahoja kehittämään eri lukivaikeuksien auttamista!

    -Teppo

Kommentoi