Anu Kaaja Prosak-proosaklubilla

Anu Kaaja esiintyi syyskuun 2015 Nuoren Voiman Liiton Prosak-proosaklubilla Kansallisteatterin Lavaklubilla Helsingissä. Videossa Marko Gustafsson haastattelee Kaajaa, joka lukee myös katkelmia hänen absurdeja tarinoita sisältävästä esikoisteoksestaan Muodonmuuttoilmoitus (Teos, 2015).

Anu Kaaja (s. 1984) on on valmistunut Taiteen maisteriksi ja elokuvakäsikirjoittajaksi Salfordin yliopistosta ja käynyt Kriittisen korkeakoulun kirjoittajalinjan. Hän on käsikirjoittanut muun muassa lyhytelokuvia, teatteriesityksiä ja katuperformansseja. Elokuvan, kirjallisuuden ja kuvataiteen lisäksi hän on harrastanut useita eri tanssilajeja kuten balettia, flamencoa, jazzia, butoa ja charlestonia, ja esiintynyt yhdessä tanssin ammattilaisten kanssa. (Lähde: Teos)

Kirjastokaistan tuottamat proosaklubivideot ovat katsottavissa myös Yle Areenassa.

Prosak-klubeja järjestettiin vuosina 2008-2017. Aluksi proosaklubit pidettiin ravintola Dubrovnikissa, josta ne siirtyivät syksyllä 2012 Kansallisteatterin Lavaklubille. Kirjastokaista tuli mukaan kuvaamaan klubit tammikuussa 2010 ja oli mukana vuoden 2016 loppuun saakka.

Lisätietoa:
Kaikki Prosak-proosaklubivideot
Muodonmuuttoilmoitus Teoksen sivuilla
Prosak-proosaklubivideot Yle Areenassa

Kuvaus: Panu Somerma ja Mikko Helander
Editointi: Panu Somerma
Grafiikat: Harri Oksanen
Tuotanto: Kirjastokaista – Kirjastot.fi, 2015

Jakaminen ja upotuskoodi

Videon oikean yläkulman -kuvakkeesta löydät painikkeet videon jakamiseen sekä embed-koodin . Kun kopiot ja liität koodin sivuillesi, saat videon näkymään siellä.
Lisätietoja
CC BY-NC-S

Ohjelma kartalla

Tagit

Kommentoi