Virva Nousiainen-Hiiri: Uutisia e-kirjarintamalta

Livestream-tallenne hankintapäivästä 17.2.2014. Kirjastoiden kokoelmissa on yhä enemmän e-kirjoja ja niiden hinnoittelussa ja lisensoinnissa kirjastoille on tapahtumassa isoja muutoksia. Isot kotimaiset kustantajat ovat tulossa mukaan kirjastojakeluun ja e-kirjat hinnoitellaan kirjastoille lisenssihinnoittelulla. Tämän myötä myös Ellibs kirjakaupan kirjastoiden hankintaliittymä muuttuu. Mitä tämä tarkoittaa kirjastoille?

Sähköiset sisällöt yleisiin kirjastoihin, Ellibs ja Helsingin kaupunginkirjasto – yleisten kirjastojen keskuskirjasto järjestivät hankintapäivän Pasilan kirjaston tietokoneluokassa. Päivän teemana oli tutustua uuteen Ellibs hankintaliittymään, perehtyä lisensointimalleihin sekä oikean lisenssin valintaan ja lisenssimäärien arviointiin. Virva Nousiainen-Hiiri kertoi tilaisuudessa uutisia e-kirjarintamalta. Pahoitelemme lähetyksessä ilmenneitä ääniongelmia!

Lisätietoja:
Sähköiset sisällöt yleisiin kirjastoihin
eBib kirjaston käyttöönoton loppuraportti, 2013 (.pdf)
Vuoden 2012 ebib käyttöönoton raportti (.pdf)

Kuvaajat: Panu Somerma ja Mikko Helander
Leikkaaja: Panu Somerma
Tuottaja: Riitta Taarasti
Tuotanto: Kirjastokaista – Kirjastot.fi, 2014

Jakaminen ja upotuskoodi

Videon oikean yläkulman -kuvakkeesta löydät painikkeet videon jakamiseen sekä embed-koodin . Kun kopiot ja liität koodin sivuillesi, saat videon näkymään siellä.
Lisätietoja
CC BY-NC-S

Ohjelma kartalla

Tagit

Kommentoi