TIETOKIRJA.FI – Tietopöllö-palkinto 2019 Seija Niinistö-Samelalle

Livestream-tallenne, jossa on Tietopöllö-palkinnon jako Tietokirjafestivaali TIETOKIRJA.FI:ssä. Suomen tietokirjailijat ry:n lasten ja nuorten tietokirjapalkinto Tietopöllö myönnettiin vuonna 2019 tietokirjailija Seija Niinistö-Samelalle. Palkinto on suuruudeltaan 8 000 euroa.

Tietopöllö myönnetään tietokirjailijalle tai tietokirjailijaryhmälle, joka on julkaissut ansiokkaasti lapsille ja nuorille tarkoitettuja tietoteoksia. Palkinto voidaan myöntää myös erityisen ansiokkaalle ajankohtaiselle tieto- tai oppiteokselle tai tietoteossarjalle. Tietopöllö-palkintoa on jaettu vuodesta 1999, ja se rahoitetaan Kopioston keräämillä tekijänoikeuskorvauksilla.

Palkinto jaettiin TIETOKIRJA.FI-tapahtuman avajaisissa keskiviikkona 28.8.2019 Tieteiden talolla. Palkinnon jakoivat Suomen tietokirjailijoiden puheenjohtaja Markku Löytönen ja yhdistyksen palkintolautakunnan puheenjohtaja Hannele Cantell.

Tietokirjafestivaali TIETOKIRJA.FI järjestettiin 28.-29.8.2019 Tieteiden talolla Helsingissä. Tietokirjallisuuden suurtapahtuman teemana oli ”Rikottuja rajoja”, ja mukana oli yli sata esiintyjää. Tapahtumassa kuultiin erilaisia paneelikeskusteluja ja haastatteluja mm. faktan ja fiktion rajankäynnistä, rakoilevasta Euroopasta, fysiikan lakien rajallisuudesta, poliittisen puheen rajoista, median murroksesta, fyysisistä rajoista ja #metoosta, arjen ilmastoteoista, työelämästä, urheilusta tietokirjoissa ja kansallisten kuvien rikkomisesta. TIETOKIRJA.FI on Tietokirjaviikon päätapahtuma. Festivaali järjestettiin seitsemättä kertaa. Kirjastokaista oli paikalla lähettämässä suorana ensimmäisen festivaalipäivän esitykset pääsalista.

Lisätietoja:
Kaikki Tietokirjallisuusfestivaalilta lähetetyt esitykset
Tietokirjallisuusfestivaali TIETOKIRJA.FI
Vuoden 2019 Tietopöllö-palkinto Seija Niinistö-Samelalle
Pirjo Hiidenmaan pääkirjoitus: Tiedon rajalla

Stream: Panu Somerma ja Mikko Helander
Tuottaja: Riitta Taarasti
Tuotanto: Kirjastokaista – Kirjastot.fi, 2019

Jakaminen ja upotuskoodi

Videon oikean yläkulman -kuvakkeesta löydät painikkeet videon jakamiseen sekä embed-koodin . Kun kopiot ja liität koodin sivuillesi, saat videon näkymään siellä.
Lisätietoja
CC BY-NC-S

Ohjelma kartalla

Tagit

Kommentoi