Tarinasaalis 2023: Tiina Mäntylä ja Karoliina – Saamenkieliset nuortenkirjat

Youtube-videoiden tekstityspainikkeen saat esille käynnistämällä videon.

Tiina Mäntylä ja Karoliina Harvala Suomen saamelaisesta erikoiskirjastosta esittelevät vuonna 2023 ilmestyneitä saamenkielisiä nuortenkirjoja. Mukaan on päässyt myös maailman ensimmäinen pitkä saamenkielinen konsolipeli. Videolla puhutaan pohjoissaamea ja suomea.

Tiina Mäntylä ja Karoliina Harvala Suoma sámi erenomášgirjerájus muitaleaba jagi 2023 almmustuvvan sámegielat nuoraidgirjjiin. Fárus lea maid máilmmi vuosttas sámegielat konsollaspeallu. Filmmažis hállojuvvo davvisámegiella ja suomagiella.

Tarinasaalis on kokonaisuus, jossa kirjastolaiset vinkkaavat valitsemiaan parhaita vuonna 2023 ilmestyneitä lasten- ja nuortenkirjoja. Mukana ovat myös lapsille ja nuorille sopivat pelit sekä lastenmusiikki. Tarinasaalis-kokonaisuus tuotetaan nyt toista kertaa. Ensimmäinen paketti koottiin vuoden 2022 aineistosadosta. Tarinasaalis-kokonaisuudessa aiheet on jaettu mukaan lähteneiden kirjastojen kesken. Jokainen kirjasto on tuottanut vinkkivideot haluamallaan tavalla ja lähettänyt ne osaksi kokonaisuutta Kirjastokaistalle. Tarinasaalis-kokonaisuuden idea on alun perin Espoon kaupunginkirjastosta. Tarinasaalis-tuotantoa koordinoivat yhdessä Seinäjoen kaupunginkirjaston lasten ja nuorten lukemista edistävien kirjastopalvelujen valtakunnallinen erityistehtävä eli Seinäjoen Erte ja Kirjastokaista.

Kirjastojen tuottamat Tarinasaalis-videot on julkaistu kirjastojen omien toiveiden mukaan joko Kirjastokaistan alustalla tai heidän omilla YouTube-kanavillaan ja tuotu sieltä osaksi Tarinasaalis-pakettia Kirjastokaistalle.

Vinkatut teokset:

  • Helgheim, Odin: Fenrisgumpe
  • Paltto, Kirste: Gii gurrii Ántá-ádjá vitriinna?
  • Stueng, Saia: Hamburgerprinseassa – Eallá dušše oktii
  • Nedrejord, Kathrine: Luoitte mu
  • Gahmberg, Emma ja Suominen, Kaisla: Leggistâm soroidân lyeniliitán
  • Somby, Anders: Balddonasmáidnasat : ja muitalusat Sámis – Áslat Somby muitalan
  • Skábma – Snowfall (PC, PS, Switch, XBOX)

Katso lisää:
Kaikki vuoden 2023 Tarinasaalis-videot
Tietoa Tarinasaalis-kokonaisuudesta Kirjastokaistan blogissa

Videon tuotanto: Suomen saamelainen erikoiskirjasto
Grafiikka: Kati Vuorento

Jakaminen ja upotuskoodi

Videon oikean yläkulman -kuvakkeesta löydät painikkeet videon jakamiseen sekä embed-koodin . Kun kopiot ja liität koodin sivuillesi, saat videon näkymään siellä.
Lisätietoja
CC BY-NC-S

Tagit

Kommentoi