Suunnittelijat: Lukuinto-ohjelman tulokset

Livestream-tallenne Lukuinto-teemavuoden päätöstapahtumasta Helsingistä. Tässä esityksessä Lukuinto-ohjelman suunnittelijat Siinamari Tikkinen, Kaisa Ikonen ja Kaisu Innanen kertovat Lukuinto-ohjelman tuloksista.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto järjesti yhteistyössä kansallisen Lukuinto-ohjelman, Kirjan vuoden ja Lukukeskuksen kanssa opetus- ja kirjastohenkilöstölle suunnatun Lukuinto-ohjelman teemavuoden ja Lukuviikon juhlaseminaarin Helsingin Astoria-salissa 24.4.2015.

Lukuinto on opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama ja Oulun yliopiston humanistisen tiedekunnan ja kasvatustieteiden tiedekunnan yhdessä toteuttama valtakunnallinen ohjelma, jonka tavoitteena on edistää 6-16 –vuotiaiden lasten ja nuorten lukutaitoja luomalla toimintamalleja luku- ja kirjoitustaidon kehittämiseksi. Lukuinto-ohjelman toteutuksessa on erityistä huomiota kiinnitetty koulun ja kirjaston yhteistyöhön. Lukeminen ja lukemisen into ovat puhuttaneet viime vuosina monelta eri kantilta. Uusissa opetussuunnitelman perusteissa monilukutaito on yksi peruskäsitteistä. Miten sytyttää lapsi ja nuori lukemaan, miten puhaltaa kipinään tulta koulussa ja kirjastossa? Seminaarin tavoitteena oli vahvistaa opettajien, kasvattajien ja kirjastoammattilaisten yhteistä tietoisuutta, osaamista, keinoja ja yhteistyömuotoja monilukutaidon ja lukuinnostuksen tukemisessa ja mediakasvatuksessa.

Lisätietoja:
Lukuinto-ohjelma

Kuvamiksaus: Panu Somerma
Kamerat: Mikko Helander
Äänet: Tuomas Lipponen
Tuottaja: Riitta Taarasti
Tuotanto: Kirjastokaista – Kirjastot.fi, 2015

Jakaminen ja upotuskoodi

Videon oikean yläkulman -kuvakkeesta löydät painikkeet videon jakamiseen sekä embed-koodin . Kun kopiot ja liität koodin sivuillesi, saat videon näkymään siellä.
Lisätietoja
CC BY-NC-S

Ohjelma kartalla

Tagit

Kommentoi