Satu Ihanamäki, Kristiina Kontiainen ja Jonna Toukonen: Miten toimintaympäristön muutos näkyy kirjastoalan tietolähteissä?

CC-painikkeen ollessa näkyvissä, voit valita itse tekstityksen.

Kirjastotoimen ylitarkastajat Satu Ihanamäki, Kristiina Kontiainen ja Jonna Toukonen kertovat miten toimintaympäristön muutos näkyy kirjastoalan tietolähteissä. Esitykset ovat osa AVI Kirjastotoimen 12.10.2022 järjestämää ”Kirjastojen muuttuva toimintaympäristö” -webinaaria. Esityksen jälkeen tilaisuuden juontaja, ylitarkastaja Marko Ojala Etelä-Suomen aluehallintovirastosta keskustelee ja purkaa chatin kautta tulleita kommentteja kollegoidensa kanssa.

Jonna Toukonen pureutuu yleisten kirjastojen tilastojen pohjalta asiakaskäyttäytymisen muutokseen kirjan ja kirjaston käytössä. Kristiina Kontiaisen osuuden tiedot nousevat puolestaan peruspalveluiden arvioinnista, jonka kohteena oli tällä kertaa henkilöstö ja johtaminen. Satu Ihanamäki jatkaa esittelyä kertomalla huomioita nuorten aikuisten mielipiteistä, jotka on poimittu ”Kirjasto demokratian edistäjänä” -väestökyselystä.

Jatkuva muutos on haasteellinen ja jopa pelottava ilmiö kaikille meistä. Se luo epävarmuutta ja epätietoisuutta. Menestyviä organisaatioita yhdistää se, että ne ovat pystyneet sopeutumaan muutokseen ja jopa ennakoimaan sitä luoden uusia trendejä. Uudet palvelutuotteet haastavat myös muut mukaan uudistumaan, sillä ne luovat asiakkaille odotuksia.

Avi Kirjastotoimen järjestämässä Kirjastojen muuttuva toimintaympäristö -koulutuksessa käsitellään näkökulmia muutokseen yleisellä sekä kuluttajakäyttäytymisen tasolla, pohditaan asiakaskokemusta ja muutoksen näkymistä kirjastoalan tiedonlähteissä. Koulutuksen tavoitteena on herättää keskustelua kirjastokentällä muutoksesta, siihen suhtautumisesta ja sen vaikutuksista kirjastojen toimintaan.

Lisätiedot:
Kirjastojen muuttuva toimintaympäristö -webinaarin kaikki esitykset
Yleisten kirjastojen tilastot
Kirjastotilastoja AVIn sivuilla
AVI Kirjastotoimen verkkosivut

Stream: Mikko Helander ja Joonas Nevalainen
Tuottaja: Riitta Taarasti
Tuotanto: Kirjastokaista, 2022

Jakaminen ja upotuskoodi

Videon oikean yläkulman -kuvakkeesta löydät painikkeet videon jakamiseen sekä embed-koodin . Kun kopiot ja liität koodin sivuillesi, saat videon näkymään siellä.
Lisätietoja
CC BY-NC-S

Tagit

Kommentoi