Sanna Paljakka: Lukutaitotyön monta muotoa – Kuntien lukevat yhteisöt -verkosto

CC-painikkeen ollessa näkyvissä, voit valita itse tekstityksen.

Lukuagentti ja opettaja Sanna Paljakka Kuntien lukevat yhteisöt -verkostosta Porvoosta pitää esityksen ”Lukutaitotyön monta muotoa – Kuntien lukevat yhteisöt -verkosto”. Paljakka piti esityksen Lukutaidon kuntafoorumi 2023 -tilaisuuden osuudessa, jossa esiteltiin lukutaitotyön eri muotoja eri kunnista.

Lukuliikettä kuntiin! on 24 kunnan verkostohanke, jonka tavoitteena oli tukea lukutaitotyötä, innostaa lukemisen pariin, luoda pysyviä lukemisen rakenteita, kouluttaa ja jakaa tietoa toimivista käytänteistä. Kuntien lukevat yhteisöt -hanke jatkaa Lukeva kunta -verkostotyötä kymmenen kunnan verkostona. Hankkeen tavoitteita ovat ammattilaisten osaamisen lisääminen, yhteistyön kehittäminen niin kunnan sisällä kuin verkostossakin, lukemaan innostaminen sekä yhdenvertaisuuden lisääminen lukutaitoa vahvistamalla.

Miten lukutaidon ja oppimistulosten heikkeneminen tulisi ottaa huomioon kunnissa? Opetushallituksen tiloissa 18.4.2023 järjestetty ”Lukutaidon kuntafoorumi 2023” kutsui koolle eri näkökulmia edustavia lukutaidon asiantuntijoita. Tilaisuuden puheenvuoroissa jaettiin tietoa ja vinkkejä lukutaitotyöhön niin isoissa kuin pienemmissä kunnissa.

Seminaari oli suunnattu kuntaorganisaatioiden henkilöstölle ja luottamushenkilöille sekä kaikille kuntien lukutaitotyöstä kiinnostuneille osallistujille. Seminaarissa oli puheenvuoroja suomeksi ja ruotsiksi.

Lisätietoja:
Seminaarin kaikki esitykset
Lukuliikkeen verkkosivut
Lukuliikettä kuntiin! -hankkeen verkkosivut

Stream: Clutch Productions
Tuotanto: Clutch Productions ja julkaisijana Kirjastokaista, 2023

Jakaminen ja upotuskoodi

Videon oikean yläkulman -kuvakkeesta löydät painikkeet videon jakamiseen sekä embed-koodin . Kun kopiot ja liität koodin sivuillesi, saat videon näkymään siellä.
Lisätietoja
CC BY-NC-S

Ohjelma kartalla

Tagit

Kommentoi