Risto Isomäki: Mitä koronapandemian jälkeen

CC-painikkeen ollessa näkyvissä, voit valita itse tekstityksen.

Risto Isomäki pohtii kirjassaan Mitä koronapandemian jälkeen (Into, 2020) antaako koronapandemia meille mahdollisuuden ratkaista suurimmat haasteemme ja onko ihmiskunnan mahdollista kääntää valtava katastrofi voitokseen. ”Koronavirustilanteen voi nähdä myös eräänlaisena tavattoman hyödyllisenä kenraaliharjoituksena, koska me ollaan tätä kautta opittu erilaisia tapoja, millä me voidaan taistella vastaan silloin, kun jotain vastaavaa kaatuu päälle”, toteaa Isomäki Seppo Puttosen haastattelussa. Haastattelu on kuvattu Kallion kirjaston Dekkarikirjastossa 26.5.2020.

Risto Isomäki on tieto- ja tieteiskirjailija ja ympäristöaktivisti, joka on ollut neljänkymmenen vuoden ajan mukana tarttuvien tautien torjuntaan globaalissa etelässä liittyvissä hankkeissa. Isomäki on viime ajat keskittynyt erityisesti ilmansaasteiden vähentämiseen, mutta hän osallistui aiemmin viidentoista vuoden ajan maapallon edellisen todella suuren pandemian eli HIV/AIDS:in torjuntaan.
”Mitä koronapandemian jälkeen” kuvaa mistä korona tuli, kuinka se todennäköisesti käyttäytyy ja mitä muita hitaita ja nopeita epidemioita maailmassa on kehittymässä. Kirja julkaistiin 15.5.2020. (Lähde: Into)

Lisätietoja:
Artikkeli kirjasta Kirjallisuustoimittajan sivuilla
Kirja Into Kustannuksen sivuilla
Haastattelussa mainittu tutkimus
Risto Isomäki Kirjasampo.fi:ssä
Risto Isomäki Kirjastokaistalla
Kaikki Kirjailijakohtaamisia Dekkarikirjastossa -haastatteluvideot

Toimittaja: Seppo Puttonen
Kuvaajat: Panu Somerma ja Mikko Helander
Editointi: Panu Somerma
Tuottaja: Riitta Taarasti
Tuotanto: Kirjastokaista – Kirjastot.fi, 2020

Jakaminen ja upotuskoodi

Videon oikean yläkulman -kuvakkeesta löydät painikkeet videon jakamiseen sekä embed-koodin . Kun kopiot ja liität koodin sivuillesi, saat videon näkymään siellä.
Lisätietoja
CC BY-NC-S

Ohjelma kartalla

Tagit

Kommentoi