Pilvi Kuitu: Lasten osallisuuden varmistaminen kulttuuripalvelujen suunnittelussa, Väriläiskä – lasten asiantuntijaryhmä

CC-painikkeen ollessa näkyvissä, voit valita itse tekstityksen.

Toiminnanjohtaja Pilvi Kuitu kulttuurikeskus Piipoosta pitää esityksen ”Lasten osallisuuden varmistaminen kulttuuripalvelujen suunnittelussa, Väriläiskä – lasten asiantuntijaryhmä”. Kuitu piti esityksen lasten- ja nuortenkirjastotyön täydennyskoulutus Lukulysteillä. Lukulystit järjestettiin Helsingin keskustakirjasto Oodin Kuutio-tilassa 15.5.2024. Kuitu piti esityksensä etäyhteydellä.

Väriläiskä on lapsista koostuva asiantuntijaryhmä, joka pohtii vaihtuvien taide- ja kulttuurihankkeiden sisältöjä. Väriläiskä-toiminnassa pyritään kuulemaan ja tallentamaan asiat niin, kuin lapsi ne sanoo tai näyttää. Työskentelyyn, uppoutumiseen ja ideoissa harhailuun varataan aikaa, ja aiheita tutkitaan monitaiteisesti. Väriläiskä-toiminta tuo lapsinäkökulman lapsille suunnattuun taiteeseen ja kulttuuritarjontaan ja sen tavoitteena on vahvistaa suunnittelutyöhön osallistuvien lasten osallisuuden kokemusta. Väriläiskä-toimintaa on ollut Kulttuurikeskus PiiPoossa vuodesta 2017. Ryhmään osallistuminen on maksutonta.

Aiheena kevään 2024 Lukulysteillä oli ”Lapset ja nuoret ääneen – osallisuutta lasten ja nuorten kirjastopalveluissa”. Puheenvuoroissa kuultiin mm. miten lisätä vuorovaikutusta kirjavinkkaukseen tai satutuokioon ja miten lapset ja nuoret saisi houkuteltua mukaan suunnittelemaan kirjastopalveluja.

Tilaisuuden järjesti Seinäjoen erte eli Seinäjoen kaupunginkirjaston lasten ja nuorten lukemista edistävien kirjastopalvelujen valtakunnallisen erityistehtävä. Päivän juontajana toimi kehityspäällikkö Mervi Heikkilä Seinäjoen ertestä.

Lisätiedot:
Koulutuspäivän kaikki esitykset
Lukulystit-Läsfest -sivusto
Kulttuurikeskus PiiPoon sivut

Aiempia Lukulystit ja Läsfest koulutuspäivien esityksiä:
Lukulystit syksy 2023, kaikki suomenkieliset esitykset
Läsfest 2023, kaikki ruotsinkileisetesitykset
Lukulystit kevät 2023, kaikki suomenkieliset esitykset
Lukulystit 2022, kaikki suomenkieliset esitykset
Lukulystit 2021, kaikki suomenkieliset esitykset
Läsfest 2021, kaikki ruotsinkieliset esitykset
Lukulystit 2020, kaikki suomenkieliset esitykset
Läsfest 2020, kaikki ruotsinkieliset esitykset

Stream: Mikko Helander ja Joonas Nevalainen
Tuottaja: Riitta Taarasti
Tuotanto: Kirjastokaista, 2024

Jakaminen ja upotuskoodi

Videon oikean yläkulman -kuvakkeesta löydät painikkeet videon jakamiseen sekä embed-koodin . Kun kopiot ja liität koodin sivuillesi, saat videon näkymään siellä.
Lisätietoja
CC BY-NC-S

Ohjelma kartalla

Tagit

Kommentoi