Pia Rask-Jussila: Yläkoululaisten lukusovellus

CC-painikkeen ollessa näkyvissä, voit valita itse tekstityksen.

Lukutaito kuuluu kaikille -lukuagentti Pia Rask-Jussila Joensuun seutukirjastosta pitää esityksen ”Yläkoululaisten lukusovellus”. Itä-Suomessa tehdään nuorille suunnattua lukusovellusta, jolla tuoreet lukuvinkit ja lukudiplomi tarjoillaan teineille suoraan älypuhelimeen. Miten äppski toimii ja olisiko siitä siunkin työkalupakkiin lisävaruste? Siitä lisää Pia Rask-Jussilan puheenvuorossa! Esityksen lopuksi mukaan liittyvät Mervi Heikkilä ja Emilia Koski, joiden kanssa Pia purkaa chatista tulleita katsojien kysymyksiä.

Opetushallituksen rahoittamassa hankkeessa on Pohjois-Karjalan lisäksi mukana lähes kaikki Etelä- ja Pohjois-Savon kunnat. Pilottikuntia on kuusi: Joensuu, Nurmes, Kuopio, Leppävirta, Mikkeli ja Sulkava. Kirjastokimppojen kautta hyvät käytännöt leviävät yhteensä reiluun 30 kuntaan – joko hankkeen aikana tai sen jälkeen.

Esitys on osa Lukulystit / Läsfest -webinaaria, joka järjestettiin 15.-16.9.2021. Keskiviikon 15.9. suomenkielisessä ja torstain 16.9. ruotsinkielisessä webinaarissa esillä oli laaja kattaus hankkeita, käytänteitä ja tutkimustietoa meiltä ja maailmalta. Seminaarin järjesti Seinäjoen kaupunginkirjasto, jolla on lasten ja nuorten lukemista edistävien kirjastopalvelujen valtakunnallinen erityistehtävä. Lukulystit / Läsfest -webinaari järjestettiin ensimmäisen kerran marraskuussa 2020, ja silloinkin Kirjastokaista on Seinäjoen kaupunginkirjaston erityistehtävä kumppanina lähettämässä kaksipäiväisen webinaarin suorana.

Nainen seisoo kädet lanteilla. Naisella on mustat aurinkolasit ja lilat pitkät hiukset.

Lisätiedot:
Hankkeen tietoa Savon AKEn sivuilla
Lanu-sivut Kirjastot.fi:ssä
Lukulystit 2021 kaikki suomenkieliset esitykset
Lukulystit 2020 kaikki suomenkieliset esitykset
Läsfest 2020 kaikki ruotsinkieliset esitykset

Stream: Mikko Helander, Panu Somerma ja Joonas Nevalainen
Tuottaja: Riitta Taarasti
Tuotanto: Kirjastokaista – Kirjastot.fi, 2021

Jakaminen ja upotuskoodi

Videon oikean yläkulman -kuvakkeesta löydät painikkeet videon jakamiseen sekä embed-koodin . Kun kopiot ja liität koodin sivuillesi, saat videon näkymään siellä.
Lisätietoja
CC BY-NC-S

Tagit

Kommentoi