Kirjastokaista Kirjastojen nettitv & -radio

Pelin paikka LIVE: Mielenterveys (Jakso 5)

Pelin paikka LIVEn viidennessä osassa on aiheena mielenterveys. Viides Pelin paikka LIVE lähetettiin 12.9.2018, jolloin Heikki Marjomaan kanssa keskustelemaan ja pelaamaan saapui psykologi, psykologian lehtori Jukka Oksanen Metropoliasta. Pelin paikka LIVEssä oli käsittelyssä mielenterveyden järkkymisen kuvaukset peleissä. Ohjelmassa oli mukana pelejä, joissa on mallinnettu psykoosin, masennuksen ja päihdeongelmien kokemusta. Keskustelussa sivuttiin myös mielenterveystyön historiaa.

Kirjastokaista ja Pelin paikka tuottavat sarjaa, jossa peliasiantuntija Heikki Marjomaa vieraineen keskustelee pelaamisen ohessa pelien sisällöistä ja tarinoista vertaillen niitä muihin tarina-alustoihin. Ohjelmat lähetetään livenä kerran kuukaudessa ja ne ovat katsottavissa myös lähetyksen jälkeen. Streamin alustoina toimivat samanaikaisesti pelivideopalvelu Twitch.tv ja YouTube.

Miksi pelit ja pelaaminen kiehtovat? Mitä pelatessa tapahtuu? Millaisia pelejä on olemassa? Mikä tekee pelistä hyvän? Kuinka kova lukija pärjää, kun edessä on valintoja sisältävä epälineaarinen digitaalinen tarinamuoto? Miksi pelit ja pelaaminen kuuluvat kirjastoon? Kuinka aloittaa peliharrastus? Miten löydän mieleiseni pelin? Keskustelussa ruoditaan muun muassa näitä teemoja sekä ennen muuta teidän, streamin seuraajien, lähettämiä kysymyksiä. Jokaisella lähetyksellä on erityinen teema, joten juuri sinua kiinnostavaa sisältöä on varmasti tulossa kevään ja syksyn aikana. Mikäli koet, että jokin teema tai pelien ilmiö jää lähetyksissä käsittelemättä, niin kerro siitä meille niin me teemme parhaamme asian hoitamiseksi.

Katso myös:
Kaikki Pelin paikka LIVE -tallenteet