Päivi Savinainen: Yleisen kirjaston maksut uuden ja vanhan kirjastolain valossa

Livestream-tallenne, jossa kirjastotoimenjohtaja Päivi Savinainen Kuopion kaupunginkirjastosta pitää esityksen ”Yleisen kirjaston maksut uuden ja vanhan kirjastolain valossa”.

Sääntöviidakosta kansalaistoimintaan? Kirjaston todellisuus ja kirjastolain tavoitteet -koulutuspäivä pidettiin 19.2.2019 Pasilan virastotalossa Helsingissä. Koulutuksen järjestivät aluehallintovirastojen kirjastotoimet.

Lainsäädännöllä säädellään mm. kirjaston maksuista, käyttösäännöistä ja asiakkaiden tietosuojasta. Tämän lisäksi kirjastoissa saattaa olla käytössä toimintaa ja palvelun käyttöä rajoittavia sääntöjä, jotka eivät pohjaudu lainsäädäntöön. Tukevatko säännöt kirjastolain tavoitteita ja kirjaston tehtäviä, vai voivatko säännöt olla esteenä kirjastolain toteutumiselle? Koulutuspäivän aikana käytiin läpi velvoittavaa sääntelyä, ja miten madaltaa muuta säännöstöä. Mahdollistammeko vai rajoitammeko?

Lisätietoja:
Sääntöviidakosta kansalaistoimintaan? -koulutuspäivän kaikki esitykset
Kolme kovaa kirjastoon! -alusta

Stream: Mikko Helander ja Teemu Kokkonen
Tuottaja: Riitta Taarasti
Tuotanto: Kirjastokaista – Kirjastot.fi, 2019

Jakaminen ja upotuskoodi

Videon oikean yläkulman -kuvakkeesta löydät painikkeet videon jakamiseen sekä embed-koodin . Kun kopiot ja liität koodin sivuillesi, saat videon näkymään siellä.
Lisätietoja
CC BY-NC-S

Ohjelma kartalla

Tagit

1 kommentti

  1. A. Psyllidborough

    Myöhästymismaksujen ja vahingonkorvauslaskutusten oikeudellinen jakautuminen sinänsä täysin ymmärrettävää, mutta eikö vahingonkorvausmaksujen suuri määrä ja varsinkin merkittävä myöhästyminen ole katsottavissa yhtälailla halveksunnaksi ”yhteisen omaisuuden” asiallista käyttöä kohtaan kuin myöhästymismaksutkin ja siten hyväksyttäväksi syyksi sivistyksellisen perusoikeuden määräaikaiselle rajoittamiselle?
    Ja nyt tarkoitan kirjastojen kokoelma-aineistoa, en huonekaluja 🙂

Kommentoi