Minna Lindgren: Aina on Toivoa

CC-painikkeen ollessa näkyvissä, voit valita itse tekstityksen.

Minna Lindgrenin Aina on Toivoa (Teos, 2020) on huumoria tihkuva fiktiivinen kuvaus tulevaisuuden koulusta. Se on myös lähitulevaisuuden mahdollinen kauhukuva koulumaailmasta. Aina on Toivoa ruotii koulujen yksityistämistä sekä opettajien tarvetta brändätä itsensä ja kurssinsa. Oppilas ei ole enää oppilas, vaan asiakas. Opettaja ei puolestaan ole enää auktoriteetti. ”Koronakevät ja koulujen siirtäminen kotiin eli etäkoulu vahvisti sanomaa koulujen merkityksestä muunakin kuin sen hetkisen tiedon oppimisen paikkana – se on ihmiseksi kasvamisen paikka”, toteaa Lindgren Seppo Puttosen haastattelussa. Haastattelu on kuvattu Kallion kirjaston Dekkarikirjastossa 25.5.2020.

Aina on Toivoa on riemastuttava ja samaan aikaan karmaiseva fiktio koulumaailmasta. Lindgrenille tyypillisellä terävänäköisyydellä kirjassa kuvaillaan uudenlaista arkea, jossa kouluja on yksityistetty ja nollatuntiopettaja joutuu keksimään mitä erikoisimpia keinoja myydä itseään. Lindgren sanoo seuranneensa jo pidempään kiihkeää keskustelua suomalaisen peruskoulun ympärillä. Hän toivookin kirjan herättävän ajatuksia ja keskustelua peruskoulun asemasta ja merkityksestä. (Lähde: Teos)

Lisätietoja:
Artikkeli Aina on Toivoa -kirjasta Kirjallisuustoimittajan sivuilla
Minna Lindgren Kirjasampo.fi:ssä
Minna Lindgren Kirjastokaistalla
Kaikki Kirjailijakohtaamisia Dekkarikirjastossa -haastatteluvideot

Toimittaja: Seppo Puttonen
Kuvaajat: Panu Somerma ja Mikko Helander
Editointi: Panu Somerma
Tuottaja: Riitta Taarasti
Tuotanto: Kirjastokaista – Kirjastot.fi, 2020

Jakaminen ja upotuskoodi

Videon oikean yläkulman -kuvakkeesta löydät painikkeet videon jakamiseen sekä embed-koodin . Kun kopiot ja liität koodin sivuillesi, saat videon näkymään siellä.
Lisätietoja
CC BY-NC-S

Ohjelma kartalla

Tagit

Kommentoi